Categories Vodič do zdravlja

TRIK KOJI PALI! Riješite se želje za slatkim u samo pet sekundi

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Obavezno ga isprobajte, ništa vas ne stoji!
Kada smo naletjeli na trik “Slatko-slana vizualizacija” iz knjige “The DNA Restart” Sharon Moalem koji bi gotovo instantno trebao ubiti želju za slatkim, nismo polagali previše nade u krajnji rezultat, ali naravno, isprobali smo ga jer traje samo pet sekundi.

U čemu je riječ?
Kada se sljedeći put ispred vas nađe kolač, sladoled, torta i slično, a ne možete prestati jesti, zastanite na par sekundi i zamislite da je komad kolača (na primjer) prekriven krupnom i gorkom morskom soli i da ste zagrizli u tu gorku sol! Automatski će se pojaviti refleks “povraćanja” kao reakcija!

Zašto?
Iako volimo slanu hranu, ljudi imaju averziju prema pretjerano slanoj hrani. To se događa zato što su naši preci takvu hranu izbjegavali jer je potencijalno bila otrovna, kako tvrdi Sharon Moalem, neurogenetičarka i autorica gore spomenute knjige. Ovaj trik možete upotrijebiti i na drugim vrstama hrane, ne samo slatkim opcijama. Sharon je čak išla toliko daleko da je sladoled prekrila s krupnom soli i namjerno stavila žlicu u usta tako da joj um zapamti negativnu reakciju na sladoled.

Ovaj drugi korak svakako nam se čini pretjeran, ali ništa vas ne stoji isprobati onaj prvi!

IZVOR: JOLIE.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu