Uvjeti korištenja

SADRŽAJ

Portal Ljepota & Zdravlje svojim korisnicima omogućuje korištenje i pristup različitim sadržajima koji uključuju online vijesti, fotogalerije, uslugu pretraživanja sadržaja, videosadržaje. Korištenje sadržaja omogućeno je u skladu s ovim uvjetima korištenja. Redakcija Ljepota & Zdravlje zadržava pravo ukidanja i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala Ljepota & Zdravlje, kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio portala Ljepota & Zdravlje, bez obveze prethodne najave.

KOMENTARI ČITATELJA

Komentare objavljujemo prema vremenu njihova pristizanja. Molimo vas da ne pišete komentare velikim slovima i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Ljepota & Zdravlje zadržava pravo izbora, brisanja komentara ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o elektroničkim medijima, zabranjeno je objavljivanje sadržaja koji potiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihova pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, vjeri, naciji, etničkoj grupi, spolu ili zbog njihovog seksualnog opredjeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije časopisa Ljepota & Zdravlje ili portala Ljepota & Zdravlje, nego isključivo stavove autora komentara.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

Portal Ljepota & Zdravlje može prikupljati izvjesne informacije ili osobne podatke automatski generirane ili osigurane od strane posjetitelja ili korisnika portala (u daljem tekstu: podaci o korisnicima). Podaci o korisnicima mogu uključivati i informacije koje je moguće individualno identificirati u odnosu na određeno lice (IP adresa), kao i zbirne informacije o korisnicima.

Portal Ljepota & Zdravlje poštuje anonimnost i privatnost svojih korisnika.

Portal Ljepota & Zdravlje može prikupljati osobne podatke korisnika samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci će se koristiti u svrhu informiranja korisnika radi boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika portala Ljepota & Zdravlje, kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačić je mali dokument koji stranica postavlja na vaše računalo da bi se sačuvala specifična podešavanja stranice tijekom vašeg pregleda stranica. U standardnoj postavci, vaše računalo prihvaća kolačiće i ta opcija može se isključiti u vašem pretraživaču, ali time se može utjecati na način prikaza i funkcioniranja portala Ljepota & Zdravlje ili njegovih dijelova.

Osim standardnih, na vaše računalo mogu biti postavljeni i kolačići trećih lica, prije svega oglašivača i vanjskih sustava za analitiku.

Bez obzira na prirodu i svrhu korištenja, kolačići ne prikupljaju osobne podatke korisnika usluga portala Ljepota & Zdravlje, čime je privatnost korisnika zajamčena.

POVEZNICA NA DRUGE INTERNET STRANICE I OGLAŠIVAČI

Portal Ljepota & Zdravlje sadrži podatke i informacije, kao i veze do drugih mrežnih stranica kreiranih od strane trećih lica (poveznice) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Portal Ljepota & Zdravlje nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim mrežnim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na mrežnim stranicama kreiranima od strane trećih lica.

Redakcija Ljepota & Zdravlje nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na portalu Ljepota & Zdravlje, kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na portalu Ljepota & Zdravlje. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na portalu i izvan portala Ljepota & Zdravlje isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te redakcija Ljepota & Zdravlje nije odgovorna za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

OSOBNA, AUTORSKA I DRUGA PRAVA

Sadržaj na portalu Ljepota & Zdravlje može biti zaštićen autorskim pravima. Sadržaj objavljen na portalu Ljepota & Zdravlje ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka redakcije Ljepota & Zdravlje, ili na bilo koji način kojim se može prouzrokovati šteta redakciji Ljepota & Zdravlje ili bilo kojem trećem licu u skladu s propisima.

Ako smatrate da sadržaj objavljen na portalu Ljepota & Zdravlje povrjeđuje vaše osobno, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete od odgovornog urednika zahtijevati objavu odgovora ili ispravka, odnosno uklanjanja navodne povrede. Obavještenje o eventualnoj povredi, to jest vaš odgovor ili ispravak, mora sadržavati opis, vrstu i prirodu neistinitosti, nepotpunosti ili netočnosti prijenosa sadržaja, odnosno druge povrede, zatim lokaciju (URL adresa) ili druge informacije dovoljne za identificiranje predmetnog sadržaja, kao i upute za njegovo uklanjanje.

KONTAKT

S redakcijom Ljepota & Zdravlje može se kontaktirati isključivo preko stranice za kontakt. Na toj stranici potrebno je ostaviti svoje kontakt-podatke i odgovarajuću poruku. Jedino na taj način poruka će sigurno doći do urednika portala. Drugi način komunikacije s redakcijom portala moguć je isključivo u dogovoru s urednicima portala.

Zabranjena je zlouporaba kontakt-podataka za marketing i opću službu radi kontaktiranja s redakcijom portala. Na taj način ometa se normalan rad navedenih službi i rezultirat će isključivo upućivanjem na kontakt-stranicu.

Svaki korisnik usluga portala Ljepota & Zdravlje dužan je pročitati uvjete korištenja i pridržavati ih se. Redakcija portala Ljepota & Zdravlje podrazumijeva da su svi korisnici usluga portala upućeni u uvjete korištenja i da će ih poštovati.