Predstavljen neizostavni dodatak u beauty rutini holivudskih zvijezda

Tajna vječne mladosti

by | 24 travnja, 2024

Otkako su holivudske zvijezde 2020. u svojim goody bagovima na dodjeli Oscara dobile upravo ovaj izvor mladosti, spermidineLIFE® postao je javna tajna u Hollywoodu. Sinonim za regeneraciju stanica, usporavanje starenja i očuvanje prirodne ljepote utemeljen je na znanosti – jer je posebno formuliran kako bi potaknuo autofagiju, omogućujući tijelu da prirodno očisti i obnavlja stanice.

Svjetski poznati brend spermidineLIFE® napokon je stigao u Hrvatsku, a na predstavljanju u Zagrebu uživali su ugledni hrvatski dermatolozi, nutricionisti i farmaceuti.

Autofagija – usporite process biološkog i fiziološkog trošenja organizma!

Okupljeni su uživali u predavanju izv. prof. dr. sc. Marije Buljan, spec. dermatologije i venerologije, koja je objasnila kako zapravo funkcionira proces autofagije, zašto je važan i kako utječe na naš organizam, a saznali smo više i o novim znanstvenim otkrićima koja su doprinijela razvoju wellbeing suplemenata namijenjenih vitalnosti i dugovječnosti.

Pristup koji nije fokusiran samo na vanjsku ljepotu i mladolikost već i na cjelokupno zdravlje organizma i vitalnost (kojoj svi težimo), postao je pravi megatrend – a jedna je austrijska kompanija pomogla oblikovati budućnost anti-age i longevity industrije.

Holivudske zvijezde u vječnoj su potrazi za izvorom mladosti – a zahvaljujući znanstvenim otkrićima koja stoje iza brenda spermidineLIFE®, ta bi želja mogla postati stvarnost. Regenerirajući stanice, usporava starenje na prirodan način – čime ne utječe samo na ljepotu i mladolik izgled već i na cjelokupno zdravlje organizma i njegovu vitalnost.

SpermidineLIFE® – neizostavni dodatak u beauty rutini slavnih dama

Ono što čini spermidineLIFE® posebnim nije samo njegova popularnost među poznatim ličnostima već i činjenica da dugotrajnu mladolikost i vitalnost postiže iznutra, poticanjem prirodnih procesa u našem organizmu. Jedan od procesa na koji se oslanja je autofagija, što možemo postići postom ili uzimanjem mimetika kao što je spermidin.

Svoju iznimnu učinkovitost duguje sasvim posebnom sastojku – Poliamin spermidinu. Spermidin potiče stanice tijela da same razgrađuju i ponovno obrađuju vlastite pogrešne sastojke – stanični otpad praktički se reciklira. Taj prirodni proces, poznat i kao autofagija, usporava se s godinama, što dovodi do značajnog starenja tijela i povećane osjetljivosti na bolesti. Nakon prvog dodatka prehrani na osnovi spermidina – spermidineLIFE® Original 365+, uslijedili su i drugi proizvodi: SpermidineLIFE® Boost+, Pro+, Memory+ i Immunity+.

Učinkovito zaustavlja procese starenja

Osnova svih SpermidineLIFE® proizvoda je CelVio Complex®, ekstrakt pšeničnih klica bogat spermidinom, koji je u EU-u certificiran kao nova hrana. Dosadašnja istraživanja pokazuju da spermidin sadržan u CelVio Complexu® intervenira u procesu autofagije putem različitih mehanizama.  Autofagija je mehanizam kojim stanice probavljaju makromolekule i stanični citosol ili uklanjaju nefunkcionalne stanične organele. Osobito je važna tijekom rasta i diferencijacije stanica. Omogućuje stanicama da odgovore na faktore stresa kao što su infekcije ili ograničenja u hrani (post). Poremećena autofagija onemogućava nužnu razgradnju invazivnih patogena, neželjenih proteinskih nakupina i disfunkcionalnih proteina, što, između ostalog, potiče razvoj karcinoma, kroničnih upala i neurodegenerativnih bolesti. Nasuprot tome, povećana autofagija ima zaštitni učinak na navedene bolesti i može učinkovito zaustaviti procese starenja.

Proizvodi spermidineLIFE® brenda dostupni su u svim bolje opremljenim ljekarnama, a novosti o brendu potražite na Instagram profilu Genoaza.


Foto: PR