Najljepša seoska domaćinstva u unutrašnjosti Hrvatske prema preporuci Putnog Kofera

by | 25 travnja, 2024
seoska domaćinstva hrvatska

U unutrašnjosti Hrvatske, izvan gradske vreve i turističkih gužvi, leže skrivena blaga koja nude nezaboravna iskustva putnicima koji su željni autentičnih doživljaja.

To su mjesta koja predstavljaju oazu mira, tradicije i gostoprimstva koja često ostaju neotkrivena većini posjetitelja – jer iza ovih seoskih domaćinstava stoje marljivi i radišni ljudi, stoga mi smatramo da je itekako važno za njih čuti i znati.

A nije novost da su upravo to mjesta koja nude vrhunsku gastronomsku ponudu  s domaćim jelima (kojima ćete se sigurni opet vratiti nakon što ih jednom kušate) do aktivnosti na otvorenom u netaknutoj prirodi, ali i mjesta uz koja ćete osjetiti svu autentičnost kraja u kojem se nalazi.

Ipak, za najbolje preporuke mjesta što posjetiti i kamo otići naša adresa uvijek je prvo Putni Kofer – portal broj jedan kada trebate ideju ili inspiraciju za svoje sljedeće putovanje, ili jednostavno možda samo želite uživati u njihovim vrhunski napravljenim reportažima i člancima.

Upitali smo ekipu s portala Putni Kofer za najbolje preporuke seoskih domaćinstava u unutrašnjosti Hrvatske, a njihove sugestije pročitajte u nastavku!

Najljepša seoska domaćinstva u Hrvatskoj

Klet Kozjak, Zagorje

Klet Kozjak nalazi se u samom srcu Krapinsko-Zagorske županije, a to je idilično mjesto stvoreno za nezaboravne tretnutke, gurmanske delicije i opuštajući odmor.

U njihovoj ponudi pronaći ćete tradicionalne zagorske specijalitete, svježe namirnice iz vlastite proizvodnje i odlično vino vlastite proizvodnje.

Klet Kozjak opravdano nosi titulu jednog od omiljenih vikend-odredišta Zagrepčana, a upravo je tamo i brdašce s kojeg se pruža lijepi pogled na zelene brežuljke.

Osim toga, smještaj u Kozjaku pruža vam priliku da se odmorite i opustite okruženi prirodom uz poslugu u sobu te razne aktivnosti koje su pripremili za djecu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Klet Kozjak (@klet_kozjak)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Klet Kozjak (@klet_kozjak)

Seoski turizam Kezele, Moslavina

Obitelj Kezele osnovala je jedno od prvih obiteljskih izletišta u okolici Zagreba. U srcu Moslavine, na pola puta između Ivanić Grada i Čazme, smjestilo se njihovo imenje koje je nastalo na dugoj tradiciji pripreme kotlovine i proizvodnje vina.

Na imanju su uređene drvene kućice stare stotinjak godina u kojima se uživa u jelima iz domaće kuhinje i vinima iz njihovog vlastitog podruma, a doživljaj pravoga seoskoga gospodarstva zaokružuje prekrasan pogled na vinograde, štala s domaćim životinjama i etnografska zbirka s čudesnim starinama.

Seoski turizam Na malenom brijegu, Bilogora

Agroturizam “Na Malenom brijegu” nalazi se na vrhovima Bilogore, u malom selu Ribnjačka, 25 km od Bjelovara. Selo je okruženo šumovitim brežuljcima i šarolikim poljoprivrednim parcelama, a osnovna djelatnost na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu je uzgoj konja.

Gospodarstvo se prostire na oko 15 hektara površine te ovdje imaju matično stado od 55 ovaca pasmine Romanovska, kao i razne male ljubimce te domaće kokoši.

seoska domaćinstva hrvatska preporuke

seoska domaćinstva hrvatska preporuke

(Izvor tekst i foto: turizam-bilogorabjelovar.com.hr)

Vuglec breg, Zagorje

Jedno od prepoznatljivih izletišta u Zagorju, s karakterističnom “zelenu plažom” opremljenom ležaljkama, jest Vuglec breg. U posljednjih nekoliko godina, ovo je mjesto postalo omiljena destinacija za odmor vikendom među ljudima iz unutrašnjosti Hrvatske. No Vuglec breg nije samo još jedno izletište – to je prava gastro oaza koja privlači gurmane iz cijele regije.

Također, ova uspješna priča nije samo poslovni pothvat već i obiteljska saga koja oživljava tradicionalne običaje i bogatu zagorsku kulturu.

S osnovnom željom za očuvanjem i promicanjem zagorske tradicije, Vuglec breg postao je simbol autentičnosti i srdačnosti koja seže duboko u srce svakog posjetitelja i sigurno je da ćete ovo mjesto pamtiti zauvijek nakon što ga jednom posjetite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vuglec Breg (@vuglecbreg)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vuglec Breg (@vuglecbreg)

Izletište Vinogradarska kuća Braje, Plešivica

Izletište Vinogradarska kuća Braje smješteno je u srcu Plešivičko-Okićkog vinogorja koje iz godine u godinu postaje sve veći “brend” u Hrvatskoj i šire.

Generacijama obitelj Braje marljivo radi, neprestano ulaganjem u svoj posao, stvarajući idealno utočište za sve prigode – od opuštanja na odmoru, poslovnih ručkova do romantičnih večera te svečanih trenutaka poput krstitki, svadbi i rođendana.

S predanošću koriste domaće sastojke te brižno pripremaju svaki obrok, a njihov cilj jest pružiti autentično iskustvo njihovog kraja, spoj tradicije i okus.

seoska domaćinstva hrvatska preporuke

(Foto: Facebook Vinogradarska kuća Braje)

Pročitajte: U 80-ima su krenule na put oko svijeta: ove bake dokazuju da avanture nisu rezervirane samo za mladost 

Foto: Instagram, naslovna: @klet_kozjak