7 recepata za prirodne sokove sa sezonskim voćem

by | 21 travnja, 2024
prirodni sokovi sa sezonskim voćem

Ulazak u proljeće i ljeto donosi ne samo toplije dane i cvjetanje prirode već i obilje svježeg voća koje možete iskoristiti za pripremanje prirodnog soka!

Kombinacija sočnih jagoda, osvježavajućih limeta i mirisnih mente ili možda slatke breskve, sočne kruške i ljutkastog đumbira čini neodoljive napitke koji će vas osvježiti i ispuniti energijom. Ako ne volite voće, ovo je jedan od načina kako ipak možete iskoristiti sve njegove dobrobiti.

U svakom slučaju, prvo krenite odabirom svježeg sezonskog voća koje volite ili koje je trenutno dostupno. Operite voće pod mlazom vode kako biste uklonili nečistoće, a ako je potrebno, ogulite voće i uklonite koštice, sjemenke ili peteljke, ovisno o vrsti voća koju koristite.

Narežite voće na manje komade kako bi se lakše miksalo i kako bi sok bio glađi, a možete mu dodati limun, limeta, đumbir, svježa menta ili čak zelene listove poput špinata ili kelj. Najbolje je piti odmah svježe pripremljeni sok, a u njega možete dodati led ako želite i odmah poslužiti.

Istražili smo i pronašli jednostavne i odlične recepte za prirodne sokove sa sezonskim voćem – proučite i krenite u pripremu!

Pročitajte: 7 zdravih grickalica koje vam mogu pomoći u bržem mršavljenju 

Recepti za prirodne sokove sa sezonskim voćem

Sok od jagoda i limete

Sastojci: jagode, limete, malo meda – po želji

Priprema: Operite jagode i uklonite peteljke. Iscijedite sok od limete. Stavite jagode i sok od limete u blender, dodajte malo meda po želji. Miksajte dok ne postane glatko. Procijedite sok ako želite ukloniti pulpu.

Osvježavajući sok od ananasa i krastavca

Sastojci: ananas, krastavac, svježa metvica

Priprema: Ogulite ananas i krastavac. Narežite ih na manje komade. Stavite ananas, krastavac i nekoliko listova svježe metvice u blender. Miksajte dok ne postane glatko. Po želji dodajte malo vode ako je sok pregust.

prirodni sokovi sa sezonskim voćem

Sok od malina i nara

Sastojci: maline, nar, limun

Priprema: Operite maline i nar. Iscijedite sok od limuna. Stavite maline, nar i sok od limuna u blender. Miksajte dok ne postane glatko. Po potrebi razrijedite s malo vode ako je sok pregust.

Sok od trešanja i limuna

Sastojci: trešnje, limun, malo meda – po želji

Priprema: Operite trešnje i uklonite koštice. Iscijedite sok od limuna. Stavite trešnje i sok od limuna u blender, dodajte malo meda po želji. Miksajte dok ne postane glatko. Procijedite sok ako želite ukloniti pulpu.

Sok od kivija i zelene jabuke

Sastojci: kivi, zelena jabuka, svježa menta

Priprema: Ogulite kivije i jabuku te uklonite sjemenke. Narežite ih na manje komade. Stavite kivije, jabuku i nekoliko listova svježe mente u blender. Miksajte dok ne postane glatko. Dodajte led za dodatnu svježinu.

prirodni sokovi sa sezonskim voćem

Sok od jagoda, malina i borovnica

Sastojci: jagode, maline, borovnice, limun

Priprema: Operite voće. Iscijedite sok od limuna. Stavite jagode, maline, borovnice i sok od limuna u blender. Miksajte dok ne postane glatko. Po potrebi dodajte malo vode ako je sok pregust.

Sok od breskve, kruške i đumbira

Sastojci: breskve, kruške, đumbir, limun

Priprema: Operite breskve i kruške te uklonite koštice. Ogulite đumbir. Narežite voće na manje komade. Stavite breskve, kruške, đumbir i sok od limuna u blender. Miksajte dok ne postane glatko. Dodajte led za dodatnu svježinu.

prirodni sokovi sa sezonskim voćem

Pročitajte: Šparoge na 4 kreativna načina: pljukanci, quiche, juha i rižoto 

Foto: Pexels, pilipphoto iStock/Getty Images Plus via Getty Images