5 novih stilova bob frizura za koje morate znati

by | 12 travnja, 2024
bob frizure

I ove godine bob frizure su najčešći razlog zašto skraćujemo svoju kosu. Ako ste spremni na šišanje, bacite pogled na stilove koji su trenutačno najpopularniji.

Ako postoji jedna frizura koja je vladala ulicama, modnim pistama i crvenim tepisima posljednjih 12 mjeseci, onda je to apsolutno bob. I to nas možda ne treba toliko iznenađivati jer je bob bezvremenska frizura koja nikad nije izašla iz mode; samo se preobražavala i mijenjala stilove.

Prošle su godine vladali talijanski bob, pariški bob, holivudski bob te bob iz 90-ih, a ove godine svjetski frizerski stilisti predviđaju da će sljedećih pet inačica – inspiriranih poviješću – biti najpopularnije. Bilo da se želite ošišati ili tražite novi stil za svoju postojeću bob frizuru, na pravome ste mjestu.

5 najpopularniji bob frizura za proljeće 2024.

Barokni bob

Glamurozne kovrče i naglašen volumen glavne su karakteristike ove frizure inspirirane baroknim dobom složenog filigranskog umijeća. Ova vrsta frizure odiše elegantnim i profinjenim izgledom koji se lako postiže. Zamolite frizera za midi ili dugi bob sa slojevima koji uokviruju lice, a zatim svojoj frizuri udahnite ozbiljnu dozu bujnosti pomoću okrugle četke za kosu.

Mikrobob

Prema mišljenju britanskih frizera, ove će godine vladati mikrobob – najkraća inačica boba. Sve kraće od toga spade u pixie. Mikrobob “pada” između čeljusti i jagodične kosti i zahvaća donji dio uha. Bio je izrazito popularan kasnih 80-ih i ranih 90-ih. Ovo je frizura koju ćete obožavati ako težite jednostavnosti te brzom sušenju i stiliziranju. A kako raste, možete istraživati druge stilove bob frizura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOFIA ANRÓ (@sofianro)


Grunge bob

Grunge bob ili bixie inspiraciju crpi iz povijesti; sjetite se Winone Ryder, Cameron Diaz i Drew Barrymore iz 90-ih. Ovo je odvažnija, “umjetnička” sestra pariškog boba koju karakterizira “meko” šišanje, slojevitost i prirodna tekstura kose. Prekrasno uokviruje lice uz dodatak kratkih, à la Bardot šiški. Ovom opuštenom frizurom poručujete: “Ovakva sam se probudila”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)


Flipped bob

Tražite cool način da nosite svoj tupi bob? Dovoljno je da mu izvijete vrhove. Kad je Gigi Hadid ošišala svoju prepoznatljivu dugu kosu u korist midi-boba, na Instagramu je debitirala izgledom s blago izvijenim vrhovima. U siječnju ove godine J Lo je dramatično stigla na modnu reviju s wet lookom izvijenim vrhovima kose. Ovaj jednostavni trik koji možete izvesti uz pomoć okrugle četke ili pegle za kosu može u potpunosti transformirati vašu bob frizuru.


Tupi bob midi dužine

Ovo je klasična i svestrana inačica boba koja nikad ne izlazi iz mode, a trend je pokrenula Hailey Bieber. Krasi ga dužina kose do brade/čeljusti i ravna linija kose, a ove će godine biti najtraženija upravo midi dužina. To je jednostavan i elegantan izgled koji se može prilagoditi individualnim željama. Laska različitim oblicima lica, a najljepše izgleda ako ga uparite s opuštenim valovima ili kovrčama.


Pročitajte: Frizura koju bi žene 50+ trebale izbjegavati, prema tvrdnji popularnog frizera

Foto: @hungvanngo