Frizura koju bi žene 50+ trebale izbjegavati, prema tvrdnji popularnog frizera

by | 5 travnja, 2024
loša frizura za žene 50+

Među ženama svih dobi jedna je frizura gotovo univerzalno popularna. Lako se održava i ne zahtijeva česte odlaske u salon, ali nakon što napunite 50., kako tvrdi američki frizer, bolje je ne nositi je.

Frizura jedne duljine može biti jednostavan, svestran izgled, međutim, prema stručnjaku za kosu Justinu Hickoxu, ona možda nije idealna za žene starije od 50 godina. Američki frizer pojašnjava na svojim društvenim mrežama da postoji jedan “veliki problem” kad je kosa jedne dužine. Ona, naime, ne naglašava u potpunosti najbolje dijelove ženskog lica.

Da biste istaknuli svoje najbolje atribute, a prikrili one potencijalno manje poželjne, prema Hickoxu, to se najbolje postiže slojevitim šišanjem kose. Svoju tezu uspoređuje s biranjem odjeće: “Kosa jedne dužine može biti lijepa, ali na kraju krajeva, ona ne može naglasiti vaše lijepe crte vašeg lica jednako kao što široka, lepršava haljina ne može istaknuti vaše obline i figuru.“

Pročitajte: 3 frizure koje će vam odlično pristajati ako imate sijedu kosu

frizura za zrele žene

Oni koji žele isprobati novi izgled mogu stvoriti teksturu strateškim šišanjem slojeva koji će vizualno “podignuti“ i pomladiti vaše lice.  A za one koji nisu sigurni da žele eksperimentirati sa slojevima, frizer preporučuje dodavanje samo nekoliko slojeva uz lice.

Unatoč tome što stručnjak ne predlaže zrelijim ženama dugu kosu jedne dužine, ako se osjećate glamurozno i fantastično s vašom dugom kosom, jednostavno ignorirajte njegov savjet.

Pročitajte: Najljepše frizure za žene 50+: kosi vraćaju volumen i pomlađuju

Foto: Ralf Nau, DigitalVision/via Getty Images

Tagovi: