Od kratke do duge kose: najbolje shagg frizure koje će pomladiti sve iznad 40

Idealne za srednje gustu do tanku kosu

by | 19 rujna, 2023
Shaggy frizure za svaku dužinu kose

Ako je vaša kosa prirodno tanka i rijetka ili pak primjećujete da se volumen vaše kose smanjuje s godinama, postoji niz frizura koje će vašim uvojcima, iako iluzorno, vratiti bujnost. Jedna od njih je popularni i svestrani shag.

Shag frizure su moderne i ženstvene, a ujedno se lako stiliziraju. Ovisno o tekstri i dužini vaše kose, dobar frizer će suvemenim tehnikama stepenastog šišanja, uzimajući u obzir oblik vašeg lica, vratiti vašoj kosi volumen i lepršavost. Dobro odabran, moderan shaggy može vas pomladiti bolje negoli bilo kakakv make-up!

Što je shag cut?

Shag je ležerna, lepršava, stepenasta frizura. Tipična karakteristika ovog razbarušenog stila je mnoštvo mekih slojeva, od tjemena pa sve do vrhova, koji će vašoj kosi dati žarko željenu punoću.

Najbolje od svega? Prilagođava se svakoj dužini i teksturi kose. Kratke shaggy frizure odvažne su i seksi. Srednje dugim shagom lako ćete dobiti trendovsku razbarušenu frizuru, dok su duge shag frizure poznate po svojim nevjerojatnim slojevima po površini kose.

Tajna je u šiškama

Ipak, pripazite sa slojevima. Vaša kosa ne bi trebala imati previše (vidljivih) stepenastih “kaskada“ kako ne bi izgledalo kao da pripadate rock bendu iz 80-ih. Uz raskuštrane slojeve, šiške su ključan dodatak shagu. Možda niste sigurne želite li se odvažiti na ovu “obvezu”, ali frizerski stilisti ističu da najbolje shaggy frizure moraju imati dobro odabran stil šiški.

Pročitajte: 4 kratke frizure koje ističu ljepotu sijede kose i donose bezvremensku eleganciju

 

Kako oblikovati shaggy…

Ljepota shag frizure je u njezinoj sposobnosti da pristaje gotovo svakoj teksturi i duljini kose. Donosimo nekoliko savjet kako da oblikujete svoju novu omiljenu frizuru na temelju teksture vaše kose.

… ako imate rijetku do srednje gustu kosu

Ključ stiliziranje shaga, ako imate tanku kosu je dodavanje teksture i volumena. Da biste to postigli, počnite s proizvodom koji će vašim vlasima dati teksturu, kao što je primjerice takozvani slani sprej.  Nanesite ga na vlažnu kosu od korijena do vrhova, a potom osušite kosu pomoću četke odižući korijen vlasi od vlasišta.

… ako imate gustu kosu

U ovom je slučaju, važna dužina vašeg shaga. Kako biste spriječili da vaša frizura izgleda prenapuhano, odlučite se za shaggy čija će dužina biti ispod zatiljne kosti. Sušite kosu zaglađujući je prema dolje kako biste izbjegli dodavanje previše volumena na korijenu. Uvijete samo par nasumičnih pramenova figarom – i vaša frizura je gotova.

… ako je vaša kosa valovita ili kovrčava

Čestitamo, shag je kao stvoren za vaš tip kose. Ipak, nužno je pronaći frizera koji zna kako pravilno ošišati i smanjiti vaš prekomjerni volumen. Nakon pranja, na još vlažnu kosu nanesite njegujući proizvod za hidraciju vlasi, a zatim kosu osušite stavljajući nastavak difuzora na vaše sušilo ili pustite da se vaša kosa osuši na zraku. Ako je potrebno, figarom definirajte par kovrča.

Najljepše shaggy frizure – od najkraće do najduže

Bez obzira na to imate li tanku ili gustu, kratku ili dugu, ravnu ili kovrčavu kosu, postoji stil za vas – provjerite u nastavku!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley Warren (@xostylistxo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clo Gascoigne (@clogascoigne)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ARC Scissors (@arcscissors)

Pročitajte: Ove jeseni stiže nam sofisticirana verzija “wolf” frizure

Foto: @thehairbros