8 fantastičnih frizura za tanku kosu

S puno volumena

by | 27 rujna, 2022
Frizure za tanku kosu

Izgled tanke kose bez volumena može se drastično promijeniti uz dobro ošišanu frizuru. Uz odgovarajući odabir frizure, vaša kosa može dobiti iluziju punoće i lepršavosti. Prvi korak u lažiranju dodatnog volumena počinje s pravilnim šišanjem, pa smo napravili odabir najboljih frizura za tanku kosu  različitih dužina.

Frizure za tanku kosu

Klasični bob

Za razliku od drugih stilova koji su rezani ukoso ili slojevito, klasični bob ima istu duljinu i pada do linije čeljusti. Ravno šišanje – tzv. tupi bob – frizuri daje punoću na vrhovima, pružajući iluziju guste kose. Ova je frizura svestrana, možete ju stilizirati s razdjeljkom po sredini glave ili sa strane, ravno ili valovito, a lako se stilizira.

Bob sa zavjesa šiškama

Ovaj ležerni bob s pramenovima i stepenasto ošišanim slojevima druga je opcija. Ono što ovu frizuru čini posebno su tzv. zavjesa šiške koje lijepo uokviruju lice i ističu vaše najljepše karakteristike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale)

Pixie

Onima koji nisu navikli na kratke frizure, pixie se na početku može činiti zastrašujućim, ali s ovom frizurom stvarno ne možete pogriješiti. To je klasičan stil koji je uvijek moderan i dobro stoji ženama svih dobi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAIR (@brianacisneros)


Bixie

Ovo je kombinacija pixie frizure i boba. Spoj ove dvije ultra moderne frizure stvara volumen kakav daje pixie, a pritom zadržava duljinu boba. Ovo je ležeran i chic izgled koji možete postići bez puno truda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAIR (@brianacisneros)

Pročitajte: U iskušenju ste da odrežete šiške? Pronađite stil koji najbolje pristaje vašem obliku lica

Skulpturirani shag

Retro raskuštrane frizure iz 70-ih vratile su se u velikom stilu. Šiške stvaraju iluziju volumena na vrhu tjemena, a kratko ošišan ostatak kose daje pokret i teksturu tankoj kosi stvarajući iluziju punoće.

Pixie Shag

Ležerna kombinacija shag i pixie frizure izgleda moderno i zanimljivo bez obzira na vašu dob. Trik ove frizure je da, zahvaljujući šiškama i brojnim bočnim pramenovima, koji strše sa strana, pruža volumen, i pritom jako lijepo uokviruje lice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Judith Viola (@judeviola)


Srednje duga, slojevito ošišana frizura

Želite li zadržati dužinu svoje kose, odlučite se za slojevito šišanje koje će vašim tankim i rijetkim loknama dati lepršavost i volumen. Ova praktična frizura, s dužim i kraćim pramenovima, sa šiškama ili bez njih, lijepo pristaje i ravnoj i kovrčavoj kosi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair)

Srednje duga kosa sa šiškama sa strane

Kosa srednje dužine, ošišana ravno, stvara iluziju punoće na vrhovima, dok šiške, počešljane u jednu stranu, strateški uokviruju lice i odvlače pažnju s tanke kose, osobito na tjemenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kirsten Dunst (@kirstendunst)


Pročitajte: Najpopularnije jesenske frizure zbog kojih posežemo za škarama

Foto: Instagram