“Zavjesa” šiške ljetni su hit, evo kako ih stilizirati za moderan look

Frizura iz 70-ih u verziji 2022.

by | 8 srpnja, 2022
kako stilizirati zavjesa šiške

TikTok, Instagram i crveni tepisi evociraju frizure iz 70-ih. Čini se da u posljednje vrijeme svi nose “zavjesa” šiške i voluminozne frizure u stilu Farrah Fawcett. Mi ih obožavamo jer odišu vibrom ljetne ležernosti, dok istodobno “podižu” cijelu frizuru.

“Zavjesa” šiške su mekša, duža i lepršavija varijanta klasičnih, ravnih šiški. Uokviruju lice i čine frizuru posebnijom. Bilo da birate dužu verziju, onu koja naglašava vaše jagodice, ili kraću, koja uokviruje liniju obrva, osnovna je svrha “zavjesa” šiški istaknuti najljepše crte lica. Ipak, prije nego što se odlučite na ovakve šiške, provjerite koji stil šiški najbolje pristaje vašem obliku lica.

Jesu li “zavjesa” šiške za vas

Iako su ove šiške sve poželjnije i to s dobrim razlozima, prije nego posjetite frizerski salon, razmislite hoće li odgovarati vašem životnom stilu. Ako se bavite sportom, često vezujete kosu u rep i ne možete podnijeti osjećaj dodira vlasi na licu, onda je za vas ovo nepraktična frizura.

Osim toga, kad se odlučite odrezati šiške potrebno ih je održavati, što znači da su redoviti – svaka 2-4 tjedna – odlasci frizeru nužni. Morate znati i da šiške zahtijevaju gotovo svakodnevno pranje i stiliziranje jer imaju tendenciju brže se zamastiti.

Ako vas ništa od ovoga nije odvratilo od šišanja ili već imate frizuru sa “zavjesa” šiškama, najvažnije sljedeće pitanje jest kako ih stilizirati moderno.

Kako stilizirati “zavjesa” šiške

Pitate se kako postići lepršave, voluminozne šiške koje su nosile holivudske zvijezde 70-ih, ali u modernoj izvedbi? Nakon pranja kose šamponom i regeneratorom, osušite kosu tako da je prstima poravnavate od korijena prema vrhovima.

Kad kosu u potpunosti osušite, češljem po sredini tjemena napravite razdjeljak. Zatim, uvijačem za kosu, na promjeru od oko dva i pol centimetra, uvijte vrhove šiški prema van. Razbarušite frizuru rukama i spremne ste za izlazak!

 

 

Pročitajte: U iskušenju ste da odrežete šiške? Pronađite stil koji najbolje pristaje vašem obliku lica

Foto: Instagram