Najpopularnije jesenske frizure zbog kojih posežemo za škarama

Slojevito i lepršavo

by | 13 rujna, 2022
It frizure za jesen 2022.

Jesen je iza ugla, a s njom i neki doista prekrasni trendovi šišanja. Uz vječni, ravno rezani bob, koji i dalje sja na tronu it frizura, ove će jeseni najpoželjnije biti slojevite frizure. Time se nastavlja trend lepršavih i ležernih frizura koji je počeo ovoga ljeta, ali sada stiže u novim varijantama.

Slojevito ošišane frizure idealne su za sve one s dugom i poludugom kosom koje žele promjenu, ali ne mogu se odlučiti na drastičan potez. Kosi će dati dodatnu gustoću i volumen što može itekako pomladiti, a s ove četiri frizure ne možete pogriješiti.

Butterfly cut

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Slojevito ošišana tzv. butterfly frizura pruža iluziju kraće kose bez da se uistinu morate ošišati na kratko. Kako biste postigle najljepši look, potrebno je dugu kosu ošišati na brojne, kraće slojeve. Najduži doseže točno ispod ramena, a kraće ošišani slojevi su bliže tjemenu. Slojevi podsjećaju na leptirova krila, zbog čega je frizura dobila naziv butterfly cut.

Moderna Rachel

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sam McKnight Personal (@sammcknight1)


Klasične slojevite frizure iz 90-ih godina su također na listi poželjnih lokni. Sjećate li se super definiranog stila frizure koju karakterizira dužina do ključne kosti i pramenovi koji uokviruju lice? Da vam osvježimo pamćenje, sjetite se Jennifer Aniston iz doba kultne serije “Prijatelji”. Da, slojevito ošišane frizure u modernoj izvedenici Rachel vratile su se!

Pročitajte: Je li vrijeme za promjenu? Ovo su 3 frizure zahvaljujući kojima ćete izgledati i do deset godina mlađe

Valovi iz 70-ih

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bianca Hillier (@biancacolour)


I renesansa ležernih frizura djece cvijeća iz 70-ih godina ove jeseni dostiže nas u velikom stilu. Čini se da su se bujne fen frizure, volumenizirani valovi u stilu Farrah Fawcett i lepršave kovrče vratile da ovdje i ostanu.

Satchel

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bryce Scarlett (@brycescarlett)


Kako izgleda spoj frizura iz 70-ih i 90-ih godina? Međunarodni stilist i ambasador Babylissa, Syd Hayes, prozvao je miks shag frizure iz 70-ih s Rachelinom frizurom iz “Prijatelja”, satchel. Ova je nova, lepršava izvedenica odličan odabir bilo da imate ravnu, valovitu ili kovrčavu kosu.

Pročitajte: Tri boje za kosu koje će dominirati ove jeseni

Foto: Instagram