Već se šuška da će “Barbie šiške” biti najveći frizerski trend ove jeseni

Kanalizirajte lutkicu u sebi

by | 8 kolovoza, 2023
Frizura a la barbie

Recite zbogom konjskom repu u Barbie stilu, jer stigle su takozvane “Barbie šiške” – i preuzimaju BeautyTok neviđenom brzinom. Predviđa se da će biti glavni frizerski trend babljeg ljeta i rane jeseni.

Što su “Barbie šiške”?

Ako (još) niste pogledali film, da pojasnimo. Takozvane “Barbie šiške” inspirirane su izgledom kultne lutke barbie, odnosno jednom od frizura koju ste mogle vidjeti u samom traileru filma. Ova vrsta šiški je, zapravo, popularna već desetljećima, ali im je nedavno porasla popularnost zahvaljujući filmu s predivnom Margot Robbie u ulozi Barbie.

Karakteriziraju ih stepenasto ošišane šiške koje blago dodiruju trepavice. Vrlo su slične “zavjesa šiškama”. Mogu se nositi ravne ili blago valovite, a vrlo laskavo uokviruju lice, posebno kad su uparene s dugom i voluminoznom kosom.

Pročitajte: Frizure zbog kojih žene iznad 40. izgledaju deset godina mlađe

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BARBIE (@barbiethemovie)

Jesu li “Barbie šiške” za vas?

Ako razmišljate o “Barbie šiškama”, morate imati na umu nekoliko stvari. Prvo provjerite je li vaša kosa odgovarajuće duljine jer ova vrsta šiški najbolje pristaje ženama srednje duge do duge kose.

Uzmite u obzir i svoj oblik lica. “Barbie šiške” mogu laskati većini oblika lica, ali posebno lijepo stoje ženama okruglog ili ovalnog lica. Konačno, morate znati da šiške zahtijevaju redovito održavanje, kao i svakodnevno oblikovanje kako bi izgledale najbolje.

Pročitajte: U iskušenju ste da odrežete šiške? Pronađite stil koji najbolje pristaje vašem obliku lica

Kako stilizirati “Barbie šiške”?

Da bi vaše šiške uvijek izgledale reprezentativno, koristite kvalitetan proizvod za njegu i stiliziranje kose dabiste ih zadržali na mjestu. Osušite šiške ravno ili s blagim valovima, odabirući stil koji najviše pristaje vašoj prirodnoj teksturi kose ili frizuri. Za dodatni volumen uz korijen vlasi, osušite ih uz pomoć velike, okrugle četke. Na kraju, učvrstite ih lakom za kosu da bi bile postojane cijeli dan – i spremne ste!

Pročitajte: Ljetne frizure: 6 stilova koje ćemo viđati na svakoj plaži

Foto: @margotrobbieofficial