Frizure zbog kojih žene iznad 40. izgledaju deset godina mlađe

Najbrža preobrazba!

by | 17 veljače, 2023
Pomlađujuće frizure

Kao što vjerojatno već znate, dobra frizura može transformirati kompletan izgled i pomladiti vaše lice. Stoga je ulaskom u četvrtu dekadu života važno odabrati laskavi stil koji će najljepše upotpuniti vaše crte lica i pomladiti vaš izgled bez privlačenja pogleda na prirodne znakove starenja.

Mekane, lepršave frizure, koje lijepo uokviruju lice, izvrstan su odabir za postizanje ovog efekta jer naglašavaju jagodice, oči i druge “visoke“ dijelove lica kako biste se doimali mlađima. Dakle, ako ste spremne za promjenu, ovo su neke od najboljih frizura koje možete odabrati, a koje će vas u trenu pomladiti i za deset godina.

Pomlađujuće frizure za žene iznad 40.

Duge šiške sa strane

Bez obzira na dužinu i teksturu vaše kose, dovoljno je da svojoj frizuri dodate dugačke šiške počešljane sa strane jer će bez puno truda lijepo uokviriti i osvježiti vaše lice. S obzirom na to da crte lica s godinama postaju sve izraženije i često oštrije, dugačke šiške s dubokim razdjeljkom sa strane spriječit će da kosa izgleda tanko i ublažiti četvrtaste crte lica. Razdjeljak napravite na najvišoj točki luka obrve jer time privlačite pogled na svoje oči.

Slojeviti pramenovi uz lice

Ne želite li ošišati šiške, već zadržati postojeću frizuru, i uz minimalne promjene moguća je transformacija. Zamolite svog frizera da pramenove uz vaše lice ošiša meko i slojevito jer duga, ravno ošišana kosa može privlačiti pogled baš na one dijelove lica koje želite sakriti.

Duži, slojevito ošišani pramenovi lijepo uokviruju lice dok istodobno pružaju široki spektar stiliziranja (i dalje ćete moći napraviti punđu). Ujedno, mogu vam i pomoći izdužiti okrugao oblik te općenito ublažiti crte lica. Slojevito ošišanu frizuru stilizirajte valovito jer kosi daje mekoću, volumen i lepršavost, a licu mladolikost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale)

Šiške u obliku luka

I romantične šiške ošišane u obliku luka ili polukruga fantastičan su odabir ako ste spremne posvetiti se održavanju i stiliziranju šiški ili ih možda već imate. Ovaj zaobljeni stil šiški, čija je najbolja ambasadorica glumica Dakota Johnson, pomladit će vaše lice u trenu pružajući mu mladenačku svježinu.

Ova vrsta šiški šiša se u obliku luka tako da najkraći pramenovi tik iznad vaših obrva, a najduži se pružaju sve do vaše vilice. Rezultat je prekrasan laskavi okvir za vaše lice. Ove su šiške također savršen odabir ako se želite riješiti vertikalnih bora na čelu.

Slojeviti lob

Slojeviti lob jedna je od najjednostavnijih frizura za održavanje. Njezina dužina dopire do ramena ili ključne kosti, a karakteriziraju je meki slojevi koji će privući pogled na pokret vaše kose, a ne na bore. Dodate li mu “zavjesa” šiške dodatno ćete omekšati frizuru, dobiti na volumenu i lepršavosti te istaknuti najljepše crte lica. Šiške možete razdijeliti po sredini za elegantniji izgled ili sa strane za zabavan, mladenački stil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suzie Grierson (@suziegrierson)

Pročitajte: Frizure sa stavom: Tri stila koja će dominirati 2023.

Foto: @suziegrierson