Od pixieja do zavjesa šiški: 5 savršenih frizura za ovalni oblik lica

by | 7 kolovoza, 2023

Imate li ovalni oblik lica, sretnica ste kojoj pristaju sve dužine i gotovo svi stilovi. Ipak postoji nekoliko frizura koje će najljepše istaknuti vaše meke crte lica.

Kad razmišljate o šišanju, puno je različitih čimbenika koje trebate uzeti u obzir dok birate novu frizuru. Naravno, morate razmišljati o teksturi i gustoći svoje kose, ali i o obliku vašeg lica.

Ovisno o obliku vašeg lica, možda ćete htjeti frizuru koja će omekšati neke oštre crte lica ili pak onu koja će dodati oštrinu vašim mekim, oblim crtama licima. No, ako imate ovalno lice, sretnica ste koja ima gotovo beskrajnu paletu mogućnosti.

Kao što ime sugerira, ovalna lica su ovalnog oblika. Ono je nešto izduženije, karakteriziraju ga jednako sitno čelo i linija čeljusti dok širinu lica lijepo ističu jagodice. Ovom lijepo izbalansiranom tipu lica pristaju najraznovrsnije frizure, od kratkog pixieja do kose do struka.

Pročitajte: Ljetne frizure: 6 stilova koje ćemo viđati na svakoj plaži

Top 5 frizura za ovalno lice

5 najljepših frizura za ovalno lice

Bez obzira na vaš tip ili strukturu kose, imate mnogo mogućnosti za šišanje koje će savršeno uokviriti vaše ovalno lice. Ovo su neke od frizura koje će vam najljepše pristajati:

Valoviti ili ravni bob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by V I V I A N (@vivabenard)

Valoviti ili kovrčavi bob i lob vašoj kosi daje punoću i teksturu i savršeno uokviruje ovalno lice. Ovo je odličan izbor ako je vaša kosa valovita, a ako je prirodno ravna, posegnite za figarom i blago uvijte nekoliko pramenova. Ne želite li svoju kosu često uvijati, dovoljno je da napravite duboki razdjeljak sa strane da biste stvorili iluziju punoće.

Poluduga, valovita kosa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sezer Salbaz (@sezersalbaz)

Ne želite li šišati svoju dugu ili poludugu kosu nema potrebe. Dovoljne su minimalne promjene koje će istaknuti najljepše na vašem licu. Razmislite o tome da svojoj kosi udahnete polet i teksturu blagim valovima ili da tek nekoliko pramenova uz lice ošišate stepenasto.

Duga, slojevito ošišana kosa

Kosa do struka najbolje izgleda stepenasto ošišana jer u suprotnom može izgledati beživotno. Preporučujemo da uljepšate svoju kosu nježnim, dugačkim slojevima koji su trenutno vrlo popularni. Ova frizura odlično pristaje svima, bilo da imate ravnu ili valovitu kosu, a savršena je za svakoga s ovalnim oblikom lica.

Asimetrični francuski bob


Sve vrste bob i lob frizura vratile su se na scenu i popularnije su no inače. Ako vam se sviđa ideja da skratite svoju kosu, zašto ne biste odabrali takozvani francuski bob. Da bi vašem mekom, ovalnom licu dao dozu oštrine i razigranosti, odlučite se za duboki razdjeljak sa strane.

Pixie

Još jedna moderna frizura koja će vam izvrsno pristajati je pixie. Bez obzira na to odaberete li nešto dužu ili ultrakratku varijantu, sa šiškama ili bez, ovo je frizura uz koju će vaše lice zablistati u središtu pozornosti.

“Zavjesa” šiške


Bez obzira na dužinu vaše kose, imate li imate ovalno lice, ne želite propustiti ovu promjenu stila. Takozvane zavjesa šiške izgledaju sjajno uz ovalni oblik lica i izvrstan su dodatak bilo kojoj frizuri, a posebno se lijepo slažu sa srednje dugom do dugom valovitom kosom.

Pročitajte: Frizure zbog kojih žene iznad 40. izgledaju deset godina mlađe

Foto: Martin Barraud, Deniskomarov/iStock Getty Images Plus