Najpopularnije vrste bob frizura koje pristaju svakoj teksturi kose

Odaberite klasik prema teksturi svoje kose

by | 28 travnja, 2023
Odaberite bob prema svom tipu kose

Francuski bob, talijanski bob, lob, stepenasti bob, valoviti bob sa šiškama… S toliko puno opcija, odluka da se odvažite i ošišate na bob frizuru samo je jedan dio jednadžbe. Ako niste sigurni koju varijantu isprobati, zašto ne biste dali šansu nekoj od bob frizura koje su ove godine najpopularnije?

Da bismo vam pomogli u odabiru, suzili smo izbor na pet najpopularnijih stilova bob frizura. Kako biste bili sigurni da ćete odabrati bob koji će zahtijevati minimalno održavanje uz odličan izgled, donosimo savjete kojem tipu i teksturi kose najbolje pristaju, kao i trikove za njihovo jednostavno stiliziranje.

Najpopularnije vrste bob frizura

Blunt bob

Seže do ramena, ošišan je ravno i tupo (blunt), a razdjeljak je na sredini, kratki je opis ove hit frizure. Blunt ili tupi bob pristaje većini žena, a posebno ako imate tanku i slabu kosu jer stvara iluziju gustoće. Osim toga, tupo ošišani vrhovi kose naglašavaju viličnu kost i lijepo uokviruju lice.

Nekoliko je načina na koje možete stilizirati tupi bob: ravno, valovito ili kovrčavo. Za što lakše stiliziranje i minimalno utrošeno vrijeme, odaberite onaj stil koji najviše odgovara vašoj prirodnoj teksturi kose. Ako vam se sviđa ova verzija boba, imajte na umu da zahtijeva redovito šišanje, svakih šest do osam tjedana.

Boyfriend bob

Poput boyfriend traperica, ovaj chic bob odiše ležernim dojmom koji se može zaključiti već iz naziva. Odlikuje ga frizura iste dužine, ošišana ravno, što doprinositi njegovoj modernoj estetici jednostavnosti.

Ova je inačica boba prikladna za niz tekstura, ali će najbolje pristajati onim ženama koje imaju prirodno ravnu ili valovitu kosu jer nikad neće iskusiti bad had day. Za najbolji efekt, takozvani boyfriend bob, čiju je verziju odlično isfurala Hailey Bieber, sušite na zraku i stilizirajte tako da izgleda elegantno i blistavo.

Slojeviti bob

Slojeviti bob, ovisno o načinu šišanja, odlično pristaje i tankoj i gustoj kosi. S obzirom na to da ga karakteriziraju pramenovi ošišani u različitim duljinama unutar srednjeg dijela kose, tankoj će kosi dati bujnost dok će kod guste kose smanjiti težinu i prekomjerni volumen.

Ovaj je bob iznimno lagan za održavanje i oblikovanje. Jednostavno, oblikujte frizuru rukama pomoću ulja ili spreja za teksturu i pustite da se osuši na zraku. Ako imate prirodno valovitu kosu, ova je frizura idealna za vas.

Lob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aimee Song (@aimeesong)

Poznat kao dugi bob, lob obično pada bliže ključnoj kosti, a ne oko linije vilične kosti, kao kod klasičnog boba. Ova frizura srednje dužine dopire između vrha ramena i ključne kosti, a obično je ošišana četvrtasto i tupo. Funkcionira odlično na svim tipovima kose. S ovom frizurom kosa izgleda gusto i zdravo, dok njezine oštro ošišane linije privlače pozornost na strukturu kostiju i pomažu lijepo uokviriti lice.

Lob je najbolji izbor za one žene koje nisu sigurne žele li drastično šišanje, ali ipak žele promjenu. Osim redovitih šišanja za održavanje duljine, ovoj inačici  boba pristaje svaki stil: voluminozna fen frizura ili mokro i zalizano, ravno ili valovito.

Francuski bob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor LaShae (@taylorlashae)

Baš kao što Parižanke pristupaju ljepoti, francuski bob je sofisticiran, ali opušten. Ovaj bob seže do brade i često se nosi s mekim, kratkim šiškama i raščupanom teksturom kose. Obično je ošišan tupo do sredine obraza, čime se prekrasno naglašavaju jagodice.

Francuski bob izgleda najbolje s teksturom, tako da će fantastično pristajati ženama s prirodno kovrčavom i valovitom kosom. Budući da je tekstura ključna pri oblikovanju francuskog boba, oblikujte kosu tako da istaknete svoje valove ili kovrče.

Pročitajte: Koja dužina i stil boba najbolje pristaju vašem obliku lica? Saznajte uz ovih 15 frizura

Foto: @taylorlashae