Zaboravite na francuski bob: ova retro talijanska frizura preuzima svijet

Evo zašto ju volimo

by | 27 ožujka, 2023
Hit retro frizura u 2023.

Recite zbogom francuskom ili pariškom bobutalijanski bob preuzima tron. Možda se pitate koja je razlika. Nisu li sve bob frizure gotovo jednake? Naravno da nisu. Da pojasnimo: francuski bob kraći je od talijanske inačice bob frizure i dopire tik do linije čeljusti ili je još kraći. Često je uparen sa šiškama koje padaju točno na obrve te ima onu poznatu dozu francuskog ležernog chica.

Baš kao i francuski bob, i talijanski bob, inspiriran je frizurama iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Ima lepršav, bezbrižan look, ali njegova dužina dopire do ispod brade, gotovo ljubi ramena. Za razliku od kraće francuske frizure, ova frizura je zato svestranija. Dovoljno je dugačka da možete vezati rep, a opet dovoljno kratka da privlači pažnju. I talijanski bob može se nositi sa šiškama ili bez, što ovaj stil frizure čini kreativnim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

Ljepota ove frizure leži u njezinoj svestranosti i jednostavnosti. Drugim riječima, talijanski bob izgleda lijepo bez obzira na to imate li na raspolaganju pet ili 50 minuta za stiliziranje frizure.

Kada ste u škripcu s vremenom, nanesite sprej za tzv. beach waves (koji možete napraviti i sami) i ostavite da se osuši na zraku. Težina njezinih ravno odrezanih vrhova (bez previše slojeva) daje onaj pariški osjećaj osušene kose na zraku kad kosa ostane ležerna i prirodna.

Za dozu glamura iz 60-ih godina, potrebna vam je samo pjena za kosu ili sprej za volumen. Kosu sušite sušilom s difuznim nastavkom, a za uvijanje vrhova koristite okruglu četku da biste dobili zaobljeni retro izgled. Razdjeljak može biti po sredini ili sa strane, ili ćete se odlučiti za verziju sa šiškama – odluka je na vama. Ključno je samo da ne pretjerate sa stiliziranjem jer ovo je definitivno jedan minimalistički look.

Jeste li spremni dogovoriti termin u svom frizerskom salonu? Donosimo neke prijedloge kao inspiraciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CIIN MAGAZINE (@ciinmagazine)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Williamstown Hair Salon (@qorrajhair)

Pročitajte: Frizure zbog kojih žene iznad 40. izgledaju deset godina mlađe

Foto: @libasnow