Pariški bob je “it” frizura za ljeto pred nama

Ne samo da izgleda chic, već je i laka za održavanje!

by | 20 svibnja, 2022
francuski bob

Mnogima omiljeni francuski bob doživio je novu verziju! Zahvaljujući slavnim fashionisticama Belli Hadid, Vanessi Hudgens, Karlie Kloss i Felicity Jones koje se razmeću ovom tipičnom pariškom frizurom na nedavnim događajima na crvenom tepihu, svijet je vidio koliko je elegantna, ali i opuštena ova savršena kombinacija šiški i kratke kose.

Pitate se koja je razlika između francuskog i pariškog boba? Klasični francuski bob karakteriziraju dužina kose do usana i stroge, guste šiške ošišane tik iznad obrva. Pariški bob je pak opuštenija, manje stroga izvedba ove frizure. Kosa je nešto duža – do čeljusti ili duže, a šiške tanje i duže, poput zavjesa šiški. Ovaj twist čini ovu frizuru ležernijom i svestranijom, zbog čega je proglašena “it” frizurom za 2022. godinu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabie Godfrey (@gabie.godfrey)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloe Miles (@chloehelenmiles)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azza Slimene عزة (@azzaslimene)

 

Nezahtjevna frizura koja pristaje svima

Ova tipična frizura francuskih djevojaka i žena pristaje gotovo svakome, a posebno za uokvirivanje ovalnih, duguljastih i srcolikih lica. Pariški bob, možda više nego francuski bob, podnosi i najrazličitije teksture kose. Odlično će vam pristajati bilo da je vaša kosa prirodno ravna, valovita, kovrčava, tanka ili bujna. Najvažnije je da frizer, ovisno o obliku i strukturi vašeg lica, dobro “pogodi” dužinu frizure i šiški.

Pariški bob je savršen odabir za ljetne mjesece jer je održavanje i stiliziranje ove frizure nezahtjevno i superjednostavno. Osušite kosu ručnikom i upotrijebite malo kremastog balzama, pjene ili spreja za teksturu i pustite kosu da se osuši na zraku. Nemate li pak vremena čekati da se kosa posuši na zraku, ubrzajte proces sušenja fenom na koji ste dodali difuzor nastavak. Zataknite osušenu kosu iza jednog uha i spremne ste!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

 

Pročitajte: Ovo je prema istraživanjima trenutačno najpopularnija frizura na svijetu

Foto: Instagram