Ovo je prema istraživanjima trenutačno najpopularnija frizura na svijetu

by | 14 studenoga, 2020

Bilo da se radi o bojenju, šišanju ili skraćivanju šišaka, dobra ili loša frizura mogu u potpunosti promijeniti čovjekovu vanjštinu, stoga nikako ne smijemo podcijeniti moć stiliziranja kose.

Frizura je odavno postala bitan dio našeg identiteta. Ona je način na koji se možemo izraziti te je često i način na koji se nosimo s bitnim i velikim životnim promjenama. U posljednjih nekoliko godina, a osobito u vrijeme globalnog lockdowna, mnoge su žene posegnule za škaricama kako bi napravile radikalne promjene. Za mnoge od njih to je značilo skraćivanje bujne duge kose u kratki bob.

Nedavna istraživanja provedena od osiguravajućeg društva Protectivity pokazala su da je najpopularnija frizura na svijetu trenutačno bob frizura. Istraživanja su provedena na način praćenja najčešće guglanih termina vezanih uz frizure i stiliziranje kose. Pokazalo se da mjesečno 222 580 žena pretražuje bob frizure putem internet tražilice. Nakon boba po popularnosti slijede punđa te šiške, a u prvih 10 ušle su i pletenice.

Bob frizuru izumio je pariški frizer Antoine de Paris, kojem je inspiracija bila Ivana Orleanska. Ova bezvremenska frizura slavu je stekla 20-ih godina prošlog stoljeća, a njezina popularnost ne jenjava ni danas. Ako ste i vi jedne od onih žene koje neprestano pretražuju bob frizure, no nikako se ne usuđuju ošišati, u nastavku vam donosimo fotografije koje bi vas mogle potaknuti na šišanje i inspirirati. Ako se želite dodatno osigurati prije nego što krenete u frizerski salon, pogledajte koje su frizure idealne za vaš oblik lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Hill (@taylor_hill)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @the_bob_haircut


Foto: Markus Winkler/Unsplash