Najpopularnije šiške u 2023.: Odaberite one koje odgovaraju teksturi vaše kose

... i zaboravite na sušenje fenom!

by | 23 veljače, 2023
Šiške koje odgovaraju vašoj teksturi kose

Šiške nedvojbeno daju šarm svakoj frizuri, čine nas mlađima te mijenjaju naš izgled i crte lica nabolje. Odabir vrste šiški ovisi o mnogim čimbenicima, a jedan od njih je vaš tip frizure i oblik lica. Uz pravu dužinu i oblik šiški više nećete imati bad hair day jer će vaša frizura sa šiškama uvijek biti prirodno lijepa.

Najbolje od svega je da frizerski stilisti ističu kako će 2023. biti godina šiški – i to onih koje su prirodne teksture. Drugim riječima, šiške više nije potrebno sušiti fenom: volimo ih ravne, valovite, kovrčave… Sve što trebate učiniti jest pravilno ih ošišati kako bi se same oblikovale.

Pet najpopularnijih vrsta šiški u 2023.

Kako bismo vam pomogli da pronađete one koje će najbolje pristajati vašem obliku lica i vašoj prirodnoj teksturi kose, donosimo pet primjera šiški koje su sve poželjnije.

Šiške à la Bardot

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jenna Ortega (@jennaortega)

Voluminozne “zavjesa” šiške koje nosi Brigitte Bardot klasik su koji nikad neće izaći iz mode, ali 2023. nosimo ih poput Jenne Ortege. One su guste u sredini, a postupno stanjene postrance i lagano padaju na jagodice.

 “Bottleneck” šiške

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessica Chastain (@jessicachastain)

Ove su šiške “na pola puta” između normalnih i dugih. Karakteriziraju ih kraći pramenovi na čelu, a duži s obje strane lica i stapaju se s ostatkom kose. Imate li prirodno valovitu kosu, lako ćete ih održavati.

Mikrošiške

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli POPSUGAR Beauty (@popsugarbeauty)

Vrlo kratke ili tzv. dječje šiške privlače puno pozornosti i nije ih uvijek najjednostavnije nositi, ali jednako dobro idu i s kratkim pixie frizurama kao i s dugačkim, voluminoznim loknama.

Duge šiške

Ravno odrezane šiške koje prelaze preko obrva čisti su klasik. Idealne su za ovalni i duguljasti oblik lica, a fantastično pristaju i uz lob i ultradugu kosu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Annalaura Landi (@annalauralandi)

Šiške à la Emily Cooper

Ovaj tip rijetkih šiški, koje vidimo kod glumice Lily Collins u seriji Emily u Parizu, idealne su za pomlađivanje i omekšavanje crta lica. Odlično će vam pristajati ako imate ovalno ili duguljasto lice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lily Collins (@lilyjcollins)

 

Pročitajte: U iskušenju ste da odrežete šiške? Pronađite stil koji najbolje pristaje vašem obliku lica

Foto: @jessicachastain