Od pixiea do loba: najbolje kratke frizure za vaš oblik lica

Izađite zadovoljne iz salona

by | 4 travnja, 2023
Frizure kratke i srednje dužine

Promjena frizure jedan je od najboljih načina kako da transformirate svoj izgled. Možete se odlučiti za suptilnu promjenu dodajući nekoliko pramenova u novoj boji ili možete napraviti dramatičniju promjenu potpuno novom frizurom.

Nakon vladavite duge i valovite kose, posljednjih nekoliko godina svjedoci smo trenda kraćih frizura. Frizerski stilisti već mjesecima najavljuju da će tijekom 2023. godine kratke frizure, od pixie do loba, biti vrlo popularne.

Kojem licu pripadate?

Ako ste spremne za šišanje, ali niste sigurne koji će vam stil frizure kraće ili srednje dužine najbolje odgovarati, pokušat ćemo vam pomoći. Vaš oblik lica, naime, ima veliku ulogu u tome kakva će vam dužina kose najljepše pristajati. Dakle, prvo je potrebno odrediti svoj oblik lica.

Šest je standardnih oblika lica; to su: četvrtasto, dijamantno, srcoliko, ovalno, pravokutno i okruglo. Idealan oblik lica je ovalni i zato pri odabiru frizure težite odabrati onu frizuru koja će vizualno vaše lice učiniti ovalnijim bez obzira na to kakav je vaš prirodni oblik lica. To se čini dodavanjem volumena kose na određenim dijelovima glave i uz lice.

Najbolje frizure za vaš oblik lica

Kada ste utvrdile svoj oblik lica, bit će vam lakše odabrati svoju idealnu frizuru kako biste iz frizerskog salona izašli sretne i zadovoljne rezultatom.

Pixie

Pixie cut jedna je od najpopularnijih frizura ove godine, a izgleda sjajno na raznim oblicima lica. Osobito lijepo će vam pristajati ako imate okruglo lice. Pixie također odlično stoji na ovalnim i srcolikim licima jer ističe njihove najbolje crte.

Lob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YUKI (@yukistylist)

Dugi bob, poznat kao lob, odličan je izbor ako imate srcolik oblik lica, poput Reese Witherspoon. Čak i ako imate četvrtasti oblik lica kao Olivia Wilde ili Jennifer Aniston, lob ili bob srednje dužine također će vam odlično pristajati.

Kratki shag

Ako imate lice u obliku dijamanta, ova frizura će istaknuti vaše prekrasne jagodice i vizualno otvoriti vaše lice. Ovo je također izvrstan stil frizure za one s četvrtastim ili pravokutnim oblikom lica jer kraći slojevi mogu omekšati liniju čeljusti. Imate li okruglo lice, radije se odlučite za nešto duži shag na potiljku, pa zatražite tzv. shullet cut.

Bob s razdjeljkom sa strane

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mel (@melanieedejesuss)

Uvriježeno je mišljenje da se, ako imate okruglo lice, poput Selene Gomez, morate kloniti klasičnog boba, ali to svakako nije istina. Zapravo, bob pristaje većini osoba, samo je potrebno pogoditi pravu dužinu za vaš oblik lica. Dužina tik iznad ramena, ona koja optički izdužuje lice i vrat, pristaje većini žena.

Lob sa šiškama

Lobom može postići da vaše lice izgleda još izduženije, pa je dodavanje šiški savršen način kako da ublažite duguljasto lice, a omekšate četvrtasto. Ako imate duži oblik lica, razmislite o kratkim, tupo odrezanim šiškama kako biste smanjili dojam duljine. Ženama okruglog lica lijepo će pristajati šiške koje su sa strana lica duže.

Francuski bob

Francuski bob kraći je od klasičnog boba, ošišan je otprilike do brade i ima tupo odrezane šiške. Kao što različite dužine boba odgovaraju većini žena, isto se odnosi i na francuski bob. Ovaj stil frizure također izgleda tako dobro na gotovo svakom drugom obliku lica, a posebno dobro će vam stajati ako je vaše lice u obliku srca ili dijamanta.

Wolf

Budući da je ovo frizura koja daje najviše volumena na vrhu glave, a manje sa strana, izgledat će sjajno na ženama s ovalnim, dijamantnim ili srcolikim oblikom lica. Sretnice ovalnog oblika lica mogu nositi bilo koju verziju wolf cuta, dok će ženama četvrtasta lica bolje odgovarati oštrije pramenovi koji će omekšati snažnu čeljust. Srcoliki oblik lica trebao bi imati nešto više slojeva kose oko razine brade da bi se vizualno popunila, a okruglom licu će bolje pristajati kraći pramenovi kose na vrhu glave kako bi im se vizualno izduljilo lice.

Pročitajte: Frizure zbog kojih žene iznad 40. izgledaju deset godina mlađe

Foto: @egyptian_rose