Categories Vodič do zdravlja

SIMPTOMI KOJI UKAZUJU na to da vam organizam ne radi dobro

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Usporeni metabolizam znači da tijelo ne može dovoljno učinkovito hranu koju unosimo pretvoriti u energiju. Idućih šest simptoma mogu alarmirati na razne zdravstvene tegobe pa tako i na to da vam metabolizam ne radi dobro, posebno ako vas muči nekoliko njih odjednom.

Jako ste umorni
Mnoge stvari mogu biti razlog umora, uključujući očite faktore kao što su nedostatak sna i žestoka tjelovježba. Međutim,  ako ste često jako umorni, to može alarmirati na usporeni metabolizam jer tijelo ne može dovoljno brzo hranu koju pojedete pretvarati u energiju.

Koža i kosa odjednom su vam postale suhe
Kada metabolizam ne radi dobro, tijelo ne može dovoljno brzo obnavljati stanice važne za zdravlje kože i kose koje postaju suhe. Suhoća kože i kose može ukazivati i na mnoge druge stvari, poput loše prehrane.

Žudite za slatkom i hranom bogatom škrobom
Žudnja za određenom vrstom hrane često ukazuje na to da tijelu treba energije. Ako se dobro hranite i dovoljno spavate, ali i dalje osjećate veliku potrebu za slatkim i hranom bogatom škrobom, to može značiti da metabolizam hranu koju ste već pojeli ne prerađuje dobro u energiju koju vaše tijelo treba.

Debljate se iako se zdravo hranite
Prirodno je da se s godinama metabolizam usporava zbog čega je teže održavati zdravu kilažu, ali ako se hranite zdravo i pazite na unos kalorija, no i dalje se debljate, vrlo vjerojatno je riječ o presporom metabolizmu.

Stalno vam je hladno
Metabolizam također opskrbljuje tijelo toplinom, a ako on radi sporo, posljedica će biti stalan osjećaj hladnoće. To ćete posebno osjetiti noću kada ćete se u krevetu pokrivati s nekoliko slojeva kako biste se ugrijali.

Raspoloženje vam se stalno mijenja
Konstantan osjećaj iscrpljenosti jer se vaš organizam “muči” kako bi preradio hranu može rezultirati time da ste često razdražljivi i da vam se raspoloženje stalno mijenja.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu