Categories Vodič do zdravlja

Novogodišnje odluke – vrijeme za promjene

Počela je 2019. godina, a svaki novi početak donosi i priliku za promjene i nove izazove. Kao što dobra, stara izreka kaže: “Nova godina, nova ja”, zar ne? Naravno, to je točno ako ćete doista biti ustrajne u onome što želite i držati se plana koji si zacrtate. Svi znamo da to nije lako i vjerojatno je većina vas barem jednom doživjela godinu u kojoj nije uspjela predstaviti “novu sebe” drugima.

Danas vam želimo pokazati kako ostvariti svoje novogodišnje odluke u samo tri jednostavna koraka za koje mislimo da bi vam mogli biti korisni. Stoga, pripremite se za, barem se nadamo, savjete koji će vam promijeniti život.

Prije nego što počnemo, zamislite da radite listu novogodišnjih odluka. Uzmite papir i olovku, udobno se smjestite i pripremite se. Krećemo!

Prvi korak. Budimo iskreni, najvažniji dio kod donošenja novogodišnjih odluka je dobra, stara samodisciplina. Bez nje, nitko nikad nije postigao baš ništa. U isto vrijeme je toliko jednostavno koliko i teško – ostati motiviran i držati se plana kako uspjeti u svom naumu.

Nadamo se da će se svi složiti – prvi korak za bilo kakvu promjenu je naučiti kako biti discipliniran, a uz to, biti siguran da ste dovoljno motivirani kako bi mogli ostvariti ono što želite. Ovo si zapišite – ne samo na papiru, nego i u svojoj glavi.

Drugi korak – Tek nakon što ste se uspjeli motivirati i disciplinirati, možete se usredotočiti na stvarni cilj. Zapitajte se što biste željeli poboljšati. Postoji li nešto o čemu ste dugo sanjali i osjećali da ste to konačno spremni postići? Bilo što, od ranijeg buđenja, vježbanja, mršavljenja, više čitanja, poboljšanja odnosa, uspjeha na poslu, ili možda nove karijere? Bez obzira na to o čemu se radi, jedno je sigurno – pazite da ne planirate mijenjati previše toga odjednom jer je tada neuspjeh zajamčen. Bolje je usredotočiti se na jedan cilj i tek nakon što to postignete, možete preći na drugu stvar s popisa.

Treći korak – Imati plan ključ je uspjeha. Ono što može biti korisno je organizirati svoje ciljeve prema vremenu koje za to možete izdvojiti. Na taj ćete način imati sve pod kontrolom i manje je vjerojatno da se izgubite u svojim planovima. Uvijek se možete poslužiti različitim gadgetima kako bi imali isplaniran raspored tijekom cijelog mjeseca. To može biti izrazito teško tijekom onih dana u mjesecu, no isto tako, ne možete zbog toga izgubiti cijeli tjedan, zar ne? Zato nemojte zaboraviti na menstrualnu čašicu koju uvijek možete imati sa sobom i s kojom možete zaboraviti na neočekivana iznenađenja! Ovo je doista bingo za sve – uvijek ćete biti pripremljene, a uz to se možete držati svog plana i ostvarivanja novogodišnjih odluka.

Dakle, to je to – tri jednostavna koraka koja će vas, nadamo se, odvesti u pravom smjeru pri donošenju novogodišnjih odluka. Pozdravite novu godinu s osmijehom, pripremite se na neke velike promjene, mi vam držimo palčeve.:) Sretno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu