Categories Vodič do zdravlja

Limun je najveći saveznik u borbi protiv celulita, a evo i zašto

Svježe iscijeđen limun s toplom vodom natašte izvrsna je navika kojom ćete, usvojite li je, detoksicirati organizam te usput i izgubiti koji kilogram te se riješiti celulita.

Sa samo 19 kalorija u 100 grama, limun je dragocjen za mršavljenje i detoksikaciju organizma. Programi za skidanje suvišnih kilograma preporučuju da se limunada pije ujutro, ali i tijekom cijelog dana, i to bez ograničenja.

Visoka koncentracija vitamina C iz limuna omogućava sagorijevanje viška kalorija.

Limun također čisti probavni sustav, stimulira i rad bubrega te pomaže kod izbacivanja toksina iz tijela te stabilizira koncentraciju šećera u krvi.

Zahvaljujući pektinu, vlaknu koje u dodiru s vodom nabubri, limun odašilje poruku sitosti i tako smanjuje osjećaj gladi.

Prije svakog obroka preporučljivo je popiti jednu limunadu, a protiv kompulzivnog osjećaja gladi treba udahnuti esencijalno ulje limuna. Konzumiran natašte, limun čisti i jetra i omogućuje bolju probavu.

Osim toga, protiv zadržavanja vode u organizmu ništa nije toliko učinkovito kao limunada natašte, a diuretsko djelovanje limuna pomaže i u borbi protiv celulita.

Foto: Joanna Kosinska (Unsplash)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu