Categories Tajne psihe

Volite boju koju vidite na slici? PROČITAJTE ŠTO TO GOVORI O VAMA!

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Od sedam boja u spektru, postoji jedna koju vidimo, ali se u njemu ne nalazi. Radi se o magenti, crvenoljubičastoj boji koju nose vesele i optimistične osobe koje često motiviraju ljude oko sebe.

Prvo nazvana fuksijom, crvenoljubičasta boja preimenovana je u magentu kako bi slavila pobjedu Talijana i Francuza nad Austrijancima kod istoimenog talijanskog gradića davne 1859. godine.

 • 1. Strastvene i hrabre osobe biraju magentu, jer traže balans u svakom dijelu svog života i ne boje se staro ostaviti za sobom i krenuti u nove pobjede.

  2. Oni koji uživaju u malim stvarima i svakodnevno pokazuju inicijativu
  u svi poljima njihovog života vole biti okruženi magenta bojom. Zato vole gadgete i stvari koje olakšavaju svakodnevicu.

  3. Oni su zaljubljenici u tehnologiju i njezin napredak;
  novinari, zaposlenici u novim medijima ili oni koji moraju ili žele biti u svakom trenutku umreženi. Izvrsni u povezivanju informacija, ljudi i sredstava, i s odličnim okom za detalje nerijetko su izabrani za vođe timova.
 • 4. Praktični su i vode vrlo organiziran život, ljubitelji magente nikako nisu konformisti.5. Ljubitelji magente imaju bujnu maštu, spontani su i slobodnog duha pa ne vole pravila i zabrane, a život gledaju na malo drukčiji način.

  6. Kreativni su i to je posebno vidljivo prilikom uređenja doma.

  7. Smjeli su i samouvjereni, što pokazuju upotpunjujući modni stil ovom bojom.

Magenta boju rado odijevaju mnoge zvijezde poput Jennifer Lopez, Taylor Swift, Catherine Middleton i Jessice Albe, a neke od njih otišle su i korak dalje pa su svoju kosu vrlo hrabro obojile u ovu iznimnu boju. Jenny McCarthy, Cara Delevingne, Katy Perry i Nicki Minaj samo su neke dame koje su magentom u kosi proslavile dolazak proljeća prijašnjih godina. Magenta je i ovo proljeće “in”, pa nemojte propustiti priliku uskočiti u bilo koji komad obojen ovom posebnom bojom.

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu