Categories Tajne psihe

PO OVIM ZNAKOVIMA možete zaključiti da ste pametniji od ostalih

Iako inteligenciju najčešće testiramo testovima namijenjenima za tu svrhu, određeni znakovi mogu vam dati do znanja da ste natprosječno inteligentna osoba.

Neki od njih su sociološke, a neki čak fizičke prirode, no važno je napomenuti da niti na jedan od njih ne možete utjecati.

Sljedećih pet znakova pokazuju da ste pametniji od prosjeka.

Duhovite ste

Duhoviti ljudi su inteligentniji, a to je dokazano u jednom američkom istraživanju gdje su studenti kreirali svoj strip. Naime, inteligentniji studenti imali su znatno duhovitije dosjetke od onih s nižim IQ-om.

Imate malo prijatelja

Okruženi ste s vrlo malim brojem ljudi kojima možete vjerovati? Odlično, to znači da ste napravili selekciju i da znate tko vam je odan. Nasuprot tome, manje inteligentne osobe neprestano su u velikim društvima te brojne ljude nazivaju dobrim prijateljima.

Majka vas je rodila u nešto kasnijoj dobi

Jedno britansko istraživanje dokazalo je da su djeca čije su majke bile u 30-ima ili čak 40-ima kad su ih rodile znatno inteligentnija. Istraživanje su proveli pomoću grupe ispitanika u kojoj su gotovo sve osobe koje su majke rodile u kasnijoj dobi imale veći kvocijent inteligencije od onih koje su majke rodile u dvadesetima ili ranije.

Naučili ste vrlo rano čitati

Dva britanska sveučilišta, Edinburgh i Kings College of London, provela su istraživanje na blizancima i dokazali da je blizanac koji je naučio čitati ranije bio inteligentniji od svojeg brata ili sestre.

IZVOR: INDEX.HR

Foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu