Categories Tajne psihe

OVA REČENICA VRLO JE OPASNA po zdravlje i poželjno ju je ne izgovarati

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Najbolje bi bilo  da svaku večer pripremite odjeću koju ćete nositi ujutro da biste bili manje pod stresom. Rijetko tko se drži ove preporuke, a to može imati posljedice po vaše zdravlje, prenose mediji.

Zato se ujutro budite mrzovoljni, a onda slijedi preturanje odjeće po ormarima i ono poznato: „Opet nemam što nositi“, mada je istina daleko od toga.

Ova modna kriza, koju proživljavate svakoga jutra, nije zato što nemate dovoljno odjeće nego zato što je imate previše pa vam je prilično teško donijeti odluku.

„Kada smo opterećeni opcijama, to je poznato pod nazivom paradoks izbora. I to nema veze samo s odjećom nego s raznim životnim situacijama, a obilje izbora može izazvati depresiju. Drugim riječima, kada smo suočeni s prevelikim izborom, naši, ionako preopterećeni umovi, dolaze pod još veći stres i tako postajemo još više zabrinuti“, otkriva psiholog Jo Hemings.

Preporučuje se očistiti ormar, posložite ladice, sve što ne nosite poklonite i obavezno navečer pripremite što ćete nositi sljedeći dana. Na taj način bit ćete ujutro puno manje pod stresom.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: KRSTARICA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu