Categories Noviteti

OVO SU PROMJENE koje će vam poboljšati život

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Promjena je riječ koju rijetko tko voli – obično se ušuškamo u svoju rutinu i osjećamo se, ako ništa drugo, sigurno… bez obzira na to bilo to dobro za nas ili ne. No, kad u nekom trenutku shvatimo da smo ušli u slijepu ulicu, nastaje panika i promjena postaje nužna, ali tu slijedi nova pogreška – želimo drastične promjene.

Ipak, puno mudrije je početi život mijenjati nečim naoko nevažnim. Ovih pet malih promjena mogle bi biti odličan prvi korak za puno veće stvari u životu. Samo nemojte krenuti sa svih pet odjednom.

Pojedite komad voća više – umjesto da se ograničavate u hrani, povećajte unos voća i povrća. Stavite na vidljivo mjesto jabuku ili bananu i kada osjetite glad prvo pojedite voće. S vremenom ćete početi osjećati potrebu za voćem, a manje potrebu za nezdravom hranom.

Smanjite pušenje za cigaretu dnevno – većina pušača pokušala je prestati pušiti barem jednom u životu, a nerijetko i više puta. Cedrina L. Calder, liječnica koja radi s pušacima na odvikavanju od cigareta ima rješenje. “Odvikavajte se postupno i polako. Počnite s jednom cigaretom, a kada vam ona više ne bude nedostajala, odrecite se dvije pa tri sve dok ne prestanete pušiti”, kaže Calder.

Smanjite za jedno piće tjedno – “Za žene, previše alkohola je tri na dan ili svaki dan po jedno, a za muškarce 14 pića na tjedan”, objašnjava voditeljica Centra za odvikavanje od alkohola u New Jerseyu Indra Cidambi i savjetuje da, bez obzira koliko pili, ako želite usvojiti zdravu naviku smanjite za jedno piće tjedno. Naravno, oni koji ne piju, nemaju što smanjiti.

Spavajte 30 minuta dulje – trebalo bi spavati najmanje sedam, a najviše devet sati na noć. Ako spavate manje od sedam sati, pokušajte odlaziti u krevet pola sata ranije. Iako ne izgleda puno, pola sata više sna čini veliku razliku. Nakon tjedan dana počet ćete se osjećati puno bolje.

Vježbajte 20 minuta dnevno – zaboravite što su vas učili treneri. Ne morate odrađivati postojeće treninge i ispunjavati norme, nego slušajte sebe.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu