Categories Noviteti

MUČE VAS KOMARCI? Evo kako ih se riješiti na najbolji i najsigurniji način

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Komarci su u stanju pokvariti i najbolji ljetni doživljaj svojim zujanjem i ubodima, no ako imate svoj komadić vrta, možete problem riješiti sađenjem ovog bilja koje je i dekorativno i korisno, a neke od biljaka su i jestive.

Stoga, kako biste se riješili napasti, posadite ovih pet biljaka:

Bosiljak – inače sjajan dodatak tjesteninama i drugim talijanskim specijalitetima, ali ujedno i pravi otrov za komarce kad se napravi ulje.

Lavanda – ne samo da drži komarce daleko nego i moljce i muhe. Učinkovito je imati lavandu na terasi, ali možete se poslužiti i nekim parfemom na bazi ovog mirisnog bilja.

Melisa – ima bijele cvjetove i lijep miris, ali i pozitivan učinak na liječenje. Dobra je za zadržavanje komaraca daleko.

Menta – koncentrat mente ponekad se koristi pri izradi sprejeva protiv insekata, a ulje dobiveno od mente definitivno će komarce držati podalje.

Ružmarin – ako planirate roštilj ili samo boravak uz vatru, zapalite malo ružmarina. Dok god ste blizu dima, miris ružmarina će dosadne insekte držati na udaljenosti, a vi ćete moći u miru pripremiti gozbu za obitelj i prijatelje.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu