Categories Zdrava hrana

Želite li regulirati rad jetre ove namirnice bit će vam najbolji saveznici

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Jetra je organ u tijelu koja ima goleme regenerativne moći. Dakle, ako ste pogođeni teškom bolesšću jetre kao što je ciroza ili rak, još uvijek nije sve izgubljeno. Postoje neke namirnice za regeneraciju jetre koje mogu ubrzati taj proces. Ovdje su neke od najučinkovitijih.

Jabuke

Jabuke sadrže vitamin C i glukaričnu kiselinu koja pomaže da se riješite viška masnih naslaga na jetri. Kada se masnoće nakupe u jetri, to usporava njezin rad.

Kelj

Kelj je zeleno lisnato povrće koje sadrži vrlo velike količine magnezija i željeza. Oboje su elementarni u procesu regeneracije jetre.

Kurkuma

Kurkuma je začin koji je poznat po svojim ljekovitim svojstvima. On sadrži kurkumin, koji pomaže da se jetra očisti od toksina i ispere prljavština iz stanica jetre.

Luk

I češnjak i luk su namirnice koje su izuzetno bogate sumporom. One pomažu da se oslobodite slobodnih radikala u jetri i potiču rast novih stanica.

Limun

Limun je dio gotovo svake detoksikacijske dijete. Svježe iscijeđen sok od limuna sadrži vitamin C i druge antioksidante. Svakodnevno konzumiranje limunovog soka pomaže u detoksikaciji masnoće u jetri.

Bobičasto voće

Bobice su namirnice bogate antioksidantima i one su super hrana za regeneraciju jetre. Možete jesti čitav asortiman ovog voća kako biste ‘istjerali’ masnoće iz stanica jetre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu