Categories Prehrana i dijete

OTKRIVENO JE da je dijeta Gwyneth Paltrow opasna po zdravlje

#juicebeauty #birthdaymakeup #thisis45 😘#itwasyesterday

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Na svojoj internetskoj stranici goop.com, glumica Gwyneth Paltrow daje savjete „kako izgubiti šest kilograma u četiri tjedna“. Stručnjaci upozoravaju kako je ta dijeta opasna po zdravlje!

Želiš li smršavjeti do Božića? O takvim i sličnim temama o fitnessu i prehrani piše na internetskoj „lifestyle“ stranici goop.com. Osim savjeta o dijetama i čišćenu organizma, tamo se promoviraju i njihovi vlastiti  „goop-proizvodi“ (naravno, sve bez glutena i veganski).

Bez glutena, ugljikohidrata i svaki dan trening 

U svom aktualnom članku Gwyneth Paltrow i trenerica Tracy Anderson savjetuju kako izgubiti šest kilograma u samo četiri tjedna. Taj „savjet“ šokirao je nutricioniste – i stručnjakinju dr. Rhiannon Lamber, koja je u vezi tog članka dala izjavu za „The Independent“. Naime, u spomenutoj dijeti zabranjeno je jesti gluten i ugljikohidrate. Povrh toga se svaki dan savjetuje trening. Dr. Lamber kaže kako je to opasno – jer tijelo treba vrijeme za opravak.

Osim toga, slijedeći glumičine savjete, gubi se puno vode. Također je znanstveno netočno da odricanje od glutena i ugljikohidrata ubrzava gubitak kilograma. Brojna istraživanja pokazala su da kod dijeta ne pomaže odricanje od ijedne prehrambene skupine namirnica, nego smanjenje ukupnog unosa svih namirnica. Stručnjakinja je jasno dala do znanja „da je ova dijeta opasna i da je treba izbjegavati“. I dodaje: „Potpuno prekrižiti određene namirnice s jelovnika čista je glupost“.

My first ever Met Ball in 1995. #calvinklein #fullcirclemomentcomingup

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

IZVOR: MISS7.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu