Categories Trudnoća & porod

POSTUPCI NA KOJI NAČIN muškarci mogu olakšati trudnoću svojoj dragoj

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Prema je, tehnički, trudnoća nešto što samo žena može odraditi, to ne bi trebalo biti tako.

I budući očevi trebali bi biti svjesni da će se u razdoblju od devet mjeseci odviti pravo malo čudo, razvoj djeteta koje su stvorili s partnericom te se potruditi da odrade svoj dio kako bi trudnoća prošla glatko i bila ispunjena pozitivnim emocijama.

Fizički ne mogu prebaciti mučnine, bol u grudima i osjećaj tromosti na sebe, ali zato mogu pridonijeti trudnoći postupcima koji će puno značiti njihovoj partnerici.

Ako ste nedavno saznali da ćete postati otac, pogledajte naš popis s prijedlozima koji će razveseliti vašu trudnicu.

1. Prilagodite tempo i nemojte toliko izbivati iz kuće

Nije važno što je partnerica prihvatila da ste “čovjek od birtije” i dečko koji ne može bez popodnevnog hakla u parku. Prilagodite svoj raspored njoj, pogotovo ako čuva trudnoću, pa umjesto nekih dogovora s prijateljima, odvedite dragu u šetnju, shopping za pribor koji će biti potreban bebici, ili se jednostavno izležavajte na kauču i pogledajte neku dobru seriju, uz obaveznu masažu stopala. Dečki će razumjeti ako na kavu dođete tek svaki treći put…

2. Googlajte!

U 2017. nema ništa neodgovornije od muškarca koji tvrdi da ne želi imati ništa s trudnoćom jer su to “ženska posla”. Bacite se na istraživanje i doznajte barem osnovne stvari o trudnoći i porodu kako biste mogli bolje shvatiti što partnerica proživljava, i na kraju krajeva, pomoći joj u kriznim situacijama.

3. Smirite hormone

Da, njezini hormoni divljaju, ali vi se morate smiriti i pregristi jezik prije nego što kažete nešto zločesto. Stvaranje života nije jednostavan posao, imajte obzira i budite tolerantni.

4. Pokažite joj da vam je i dalje seksi

Neke žene odlično prihvaćaju trudničku figuru i blistaju od sreće, dok druge padaju u očaj kad stigne trbuščić, uz dodatne kilograme i mali podbradak, pogotovo ako primijete da ih je njihov muškarac počeo doživljavati isključivo kao mamu. Nemojte štedjeti na komplimentima i poljupcima te pokažite ženi svog života da je ona za vas i dalje Gigi Hadid.

5. Preuzmite velik dio kućanskih poslova

Jeste li ikad pokušali brisati prašinu, usisavati i prati suđe s golemom loptom na trbuhu i otečenim gležnjevima i grudima? Slučaj zatvoren.

6. Potaknite ju na fizičku aktivnost

Češće izlazite u zajedničke šetnje, a ako treba, i vi se s njom rastežite i izvodite lagane vježbe kod kuće. Čak i ako joj se isprva neće dati ustati iz fotelje, vaša trudnica bit će vam zahvalna – prije i nakon poroda.

7. Nemojte glumiti da sve znate

Da, predložili smo vam da naučite što možete o trudnoći i porodu, ali neke stvari ipak nikad nećete moći razumjeti jer ih ne možete doživjeti. Nemojte se prepirati s partnericom kad su njezino vlastito tijelo i ženska intuicija u pitanju.

8. Smijte se

Smijeh liječi i iscjeljuje, stoga se potrudite da vaših devet mjeseci prati zvuk pozitivnih vibracija.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: 100POSTO.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu