Categories Stvarni život

PO OVIM ZNAKOVIMA možete prepoznati da vam se vezi bliži kraj

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Je li se i vama ikad dogodilo da upoznate osobu za koju ste čvrto vjerovali da je “ona prava”, ali kako vrijeme prolazi, sve vam je teže biti u odnosu i bezuspješno pokušavate sačuvati iskrice te ljubavi? Ovo su znakovi da ste blizu prekida.

Živite kao cimeri, a ne kao par
Ovo se često događa kada ste duže vrijeme u vezi i poslovne ili bilo koje druge obveze postanu prioritet. Naravno da ne možete zapostaviti posao ili ostaviti hladnjak bez hrane, ali kada ste posljednji put proveli kvalitetno vrijeme kao par? Ako doista želite spasiti svoju vezu, isplanirajte zajedničke sate u kojima ćete istinski uživati.

Više se ne smijete zajedno kao prije
Zabava i smijeh su glavni sastojci svake zdrave veze. Ako se svakodnevno ne nasmijete barem nekoj njegovoj šali ili zajedničkoj uspomeni, u ozbiljnom ste problemu. Par koji je izgubio želju za smijehom i ne raduje se zajedničkim trenucima je par koji je već odavno završio i samo je pitanje kada ćete to sebi i priznati.

Ne možete se osloboditi negativnih misli o vašoj budućnosti
Negativne emocije su nadjačale pozitivne trenutke i koliko god da se trudite da ne vidite sve loše, jednostavno to je jednostavno jače od vas. Čak i kada partner čini sve kako bi vas usrećio, vi to ne primjećujete ili tumačite kao nešto loše. Ako je ovo vaš slučaj, vjerojatno vam je potrebno savetovanje ljubavnog terapeuta. I što je najvažnije, pričajte sa svojom drugom polovicom, pokušajte saznati uzrok i dođete do zajedničkog rješenja.

Nemate razloga za sukob i raspravu
Vjerovali ili ne, ali ako nema svađe, nema ni iskrene ljubavi. Pritom ne mislimo da svaku sitnicu koristite kao povod za raspravu, ali ako vas ništa ne dotiče i ne smeta i apsolutno vam je svejedno kako se vaš dragi ponaša, možda je to zapravo veliki znak da treba postati bivši.

Ne vjerujete kao prije
Nećemo ponavljati da je povjerenje zaista osnova zdravog odnosa. Ako se ne možete riješiti opsesivnih misli i uvjerenja ste da vam partner nije vjeran, postavite sebi jedno jednostavno pitanje: “Što radim u vezi s osobom kojoj ne vjerujem?” Budite iskreni prema sebi, ne mučite sebe, ali i osobu s kojom ste u vezi. Ako nema povjerenja, nema ni ljubavi.

Razgovarate više sa svojim prijateljima nego s njim
Vaš dragi treba biti vaš čovjek od povjerenja, gotovo jednako kao vaši najbolji prijatelji. Ako se bojite da će protumačiti pogrešno ili osuditi vaše stavove, onda imate ozbiljan problem u komunikaciji, koji morate riješiti što prije ili zauvijek zatvoriti taj vaš mučan odnos.

Više ga ne volite dovoljno
Izgleda da je vaš odnos uistinu u nevolji ako ste se pronašli u prethodnih šest znakova i dobro se zamislili oko ovog posljednjeg. Sve ovo su znakovi da je vrijeme da reagirate. Dobra je vijest to da postoji šansa za oporavak, ali na tome morate raditi zajedno. Čarobni štapić za sretnu vezu ne postoji. Samo parovi koji naporno rade na svom odnosu imaju pravo da se nadaju dugotrajnoj i zdravoj vezi, kako piše superzena.net.

IZVOR: N1.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu