Categories Stvarni život

Je li ponekad bolje priznati preljub?

Priznanje i iskrenost možda uvijek nisu najbolja opcija. Stručnjakinja za odnose tvrdi kako postoje određeni scenariji kad je za vašeg partnera bolje da mu ništa ne kažete o svojoj aferi.

Susan Winter, stručnjakinja za odnose iz New Yorka, tvrdi da se nevjera ne isplati govoriti partneru u određenim situacijama – u nekim slučajevima je “okrutnije” reći partneru za aferu umjesto je zadržati za sebe. U tajnosti bi je trebali sačuvati iz obzira prema partneru – kako bi ih poštedjeli tereta spoznaje da ste ih prevarili.

“Oslobađanje od krivnje dolazi na izravnu naplatu njihovog partnera. Iako je iskrenost uistinu obilježje intimne bliskosti, postoje slučajevi kada rasterećenje sebe dovodi do okrutnih i nepotrebnih informacija koje opterećuju vašeg partnera”, objasnila je.

Ako se ne možete sjetiti što ste napravili – primjerice pijana pogreška – možda vam se ne isplati priznati partneru svoju aferu.

“Ako je tako, dvaput razmislite prije nego ispričate dogodovštinu koje ste se jedva sjetili sljedećeg dana. Priznanje vam može donijeti samo zlo, ništa dobro. Posvetite se umjerenosti i naučite svoje granice”, savjetuje Susan.

O priznanju biste trebali razmišljati kad je riječ o pravoj aferi – a ne samo o seksu za jednu noć koji žalite dan kasnije.

“To je bio izbor koji ste učinili više puta te preusmjerili svoju ljubav i seksualni izraz na drugu osobu. Takvo ponašanje ukazuje na problem koji postoji u vašoj vezi ili u vama”, kaže.

Međutim, ona predlaže da se najprije posavjetujete s terapeutom kako bi vam pomogao da naučite izraziti svoje osobne potrebe u vezi i riješiti probleme koji nisu u ravnoteži, kako piše Yahoo Lifestyle, a prenosi 24sata.

Foto: Unsplash

IZVOR: N1.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu