Categories Njega

OVIH BEAUTY NAVIKA morate se riješiti prije 30. godine

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Ne postoji šminka koja će izgledati lijepo na nečistoj koži koja ne dobiva dovoljno pažnje. O važnosti SPF faktora mogli bismo govoriti svakodnevno, ali i o mnogim stvarima koje pored preparativne kozmetike utječu na našu kožu.

Odabrali smo osam poteza koje biste do tridesete trebale izbaciti iz navike kako bi vaša koža ostala mladolika i zdrava.

Korištenje šminke nakon isteka roka trajanja

Pokušajte voditi evidenciju kada ste kupili koji proizvod i rješavajte ih se na vrijeme. Primjerice, maskaru ne biste trebale koristiti duže od tri mjeseca, a paletu sjenila duže od 18 mjeseci.

Premalo sna

Pokušajte svoje obveze uskladiti tako da vam dopuštaju barem osam sati sna svaku noć. Nedovoljna količina sna, osim na izgled kože, može intenzivno utjecati i na vaše zdravlje.

Preskakanje SPF zaštite

Već smo na početku napomenuli da je zaštitni faktor izuzetno važan korak u njezi kože. SPF biste trebale nositi kroz cijelu godinu jer je UV zračenje prisutno i u danima kada vam se čini da sunca nema.

Nezdrava prehrana

Vaša koža će prva pokazati da se nezdravo hranite. Pokušajte unatoč poslu i obvezama jesti zdravo i uravnoteženo, planirajte svoje obroke i nekoliko dana unaprijed.

Spavanje sa šminkom

Koliko god umorne bile, nikada, ali baš nikada ne biste smjele leći u krevet sa šminkom na licu. Temeljito čišćenje potrebno je provesti svaku večer jer ćete u suprotnom pospješiti začepljenje pora, razvoj bakterija i starenje kože.

Korištenje pogrešne kozmetike

Do tridesete biste trebale naučiti koliko je važno znati čitati sastav proizvoda. Isto tako, do tada biste trebale shvatiti kakav je vaš tip kože i sukladno tome kupovati odgovarajuću kozmetiku.

Zanemarivanje područja oko očiju

Koža oko očiju vrlo je osjetljiva i zahtjeva posebnu njegu. Izuzetno je važno pronaći odgovarajuću kremu i nikako ne zaboraviti na njegovanje tog područja svako jutro i večer.

Dodirivanje lica rukama 

Odmalena učimo koliko se bakterija nakuplja na našim dlanovima, a zamislite što sva ta prljavština može učiniti koži vašeg lica. Izbjegavajte dodirivanje lica rukama, a ako nanosite make-up prstima, prethodno ih dobro dezinficirajte.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu