Categories Kosa

ZBOG OVOGA NE BISTE trebale koristiti kokosovo ulje prilikom njege kose

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
Prvo je postalo hit u kuhinji, a zatim je osvojilo beauty svijet i steklo status univerzalnog pomoćnika u službi ljepote. No da ipak nije riječ o zdravijoj kulinarskoj alternativi otkrili su rezultati jednog nedavnog istraživanja koji su pokazali da je kokosovo ulje puno zasićenih masnoća, što može imati vrlo neugodan učinak na naš kolesterol, a sada su se pod upitnikom našla i njegova “čarobna” beauty svojstva.
Naime, beauty eksperti sada tvrde da kokosovo ulje ipak nije idealno rješenje za suhu i oštećenu kosu te da je njegov učinak samo prividan, što je za časopis “Glamour” detaljno objasnio ugledni britanski frizer Ross Charles.
“Žene često u njegujućim uljima traže spas za suhu kosu, no to je posve pogrešno. Opće je poznato da se ulje i voda ne miješaju pa će sloj kokosova ulja na suhoj kosi zapravo otežati njezino hidratiziranje”, ispričao je frizer te dodao da su oštećenoj, slaboj i lomljivoj kosi potrebni proizvodi s aminokiselinama.
“Ulja za kosu, a posebice kokosovo, popunjavaju najsitnija oštećenja na vlasima te ih tako maskiraju, bez dugoročnog rješavanja problema. To vam neće pomoći u obnovi kose, nego će samo učiniti da trenutno izgleda ljepša,” naglasio je Charles te preporučio da,  umjesto uljem, kosu njegujete regeneratorom i hidratantnim maskama.

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu