Categories Fitness

OVOLIKO SATI VJEŽBANJA potrebno je tjedno da biste se osjećali dobro

Dobro je poznato da se nakon tjelovježbe mnogi osjećaju puno bolje. Sada je istraživanjem otkriveno i koliko točno vremena treba uložiti u vježbanje kako biste popravili raspoloženje.

Ako je vjerovati zaključku istraživanja objavljenog u časopisu “The Lancet Psychiatry”, od svega dva sata rekreacije tjedno mogli biste se osjećati bolje.

Znanstvenici su analizirali podatke više od milijun odraslih osoba u svijetu i otkrili da su oni koji su vježbali umjerenim intenzitetom oko 45 minuta bili zadovoljniji od onih koji su radili duže i napornije. Oni koji su vježbali kraće tri do pet puta tjedno iznimno su popravili mentalno zdravlje u odnosu na one koji nisu vježbali uopće ili one koji su u teretani bili svakoga dana.

Autori istraživanja došli su do zaključka da su oni koji prekomjerno vježbaju često lošeg raspoloženja jer su opsjednuti ciljevima koje su si zadali.

Ako tražite razlog da preskočite trening, nemojte, kako poručuju znanstvenici. Radite dobru stvar barem za vlastito mentalno zdravlje.

Foto: Unsplash

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu