Categories Zanimljivosti

OTKRIVAMO VAM KAKO OSTATI pozitivna osoba i ako se ne slažete s kolegom na poslu

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Dok ste studirali, znali ste da vam poslovi koje radite neće biti vječno radno mjesto i lakše ste se nosili s određenim situacijama prenosi portal 100posto.hr

Ali što kada radite posao koji volite, imate oko sebe super ekipu, ali i jednu osobu s kojom nikako ne možete naći zajednički jezik? Bilo da se radi o stalnim razmiricama, pa čak i podmetanjima ili jednostavno ”mačka i pas” principu slaganja, uvijek postoji rješenje.

Osigurajte si šefovu stranu, ali zahvaljujući samom poslu

Nemojte dovoditi šefove u neugodnu situaciju i izlagati svoje (privatne) drame popraćene suzama i histerijom, ali ako se tiče vašeg posla – svakako mu to dajte do znanja. Pokušajte se nositi sa situacijom najbolje moguće, ali ako se počinje dirati (neargumentirano) u vašu profesionalnost, obratite se šefu i objasnite u čemu je problem. Nekad je u pitanju ljubomora, ponekad strah jer ste na nekim područjima bolji od osobe koja vas ne može podnijeti, ali koji god razlog bio, ostanite hladne glave i profesionalni. Uostalom, kolege ste, ne najbolji prijatelji.

Nemojte se opterećivati

Lako je dopustiti da vam mozak podivlja nakon što otkrijete da kolega spletkari iza vaših leđa, ali to govori više o njemu nego o vama. Posvetite se potpuno svom poslu, a ogovaranja, tračanja i izmišljotine ostavite kolegi. Neka si popuni vrijeme kada ga već ima toliko slobodnog.

Zadržite svoje osjećaje za sebe

U ovom trenutku, čini se nemoguće ne imati emocionalnu reakciju na ružnu situaciju, no dajte sve od sebe da ostanete cool. Ako uspijete zadržati suze ili ljutnju i dopustite sebi da razmišljate jasno i racionalno, definitivno ćete imati veće šanse da sami sebe doživite ozbiljnije. Ako je frustracija sve veća, pričekajte dolazak kući i izbacite sve iz sebe. Uz neizbježnu čašu vina.

Nemojte uokolo tračati o situaciji

Iako je iznimno primamljivo s drugim kolegom, za kojeg znate da je na vašoj strani, lijepo istračati ”negativca”, suzdržite se. Radije se izjadajte prijateljima koji nisu dio vašeg poslovnog okruženja, boljoj polovici ili roditeljima.

Razvaljujte na poslu još više

Ponekad je najbolje usredotočiti se na ono što možete kontrolirati, a to je u ovom slučaju vaš posao. Radite najbolje što možete jer ćete tako pokazati da ste profesionalni, marljivi i ambiciozni, a problematični kolega vam tu ne može baš ništa.

IZVOR: 100POSTO.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu