Categories Uradi sama

DIY: Obojite jaja uz pomoć kravate i oduševite goste

Za vas smo pronašli jedan potpuno nevjerojatan, ali vrlo jednostavan i prelijep trik za bojenje jaja, koji ćete od sada definitivno koristiti svake godine.

1

Uskršnji blagdani su nam se približili, a brojni ljubitelji najljepšeg običaja već se vesele i smišljaju nove načine za što ljepše ukrašavanje jaja.

Za vas smo pronašli jedan potpuno nevjerojatan, ali vrlo jednostavan i prelijep trik za bojenje jaja, koji ćete od sada definitivno koristiti svake godine!

Sve što vam treba jesu, vjerovali ili ne – kravate! Ne morate ih ukrasti od muških članova obitelji, danas ih možete kupiti povoljno.

2

Jednostavno, rasparajte kravatu, izvadite unutrašnju tkaninu i izrežite ju na otpilike jednake dijelove, dužine oko 20 cm.

Uvijte po jedno jaje u svaki, tako da lice tkanine bude do jajeta, a naličje izvana, a gore vežite tako da ne može ispasti.

3

Nakon toga, svako jaje koje ste uvili u kravatu omotajte običnom tkaninom od neke stare majice ili krpe. Također, gore zaštitite od odmotavanja koncem ili plastičnom žičicom.

Jaja stavite u posudu od nehrđajućeg materijala, nikako u aluminijsku, jer se neće dobro obojiti. Prelijte hladnom vodom, tako da visina vode bude bar 2-3 cm iznad jajeta, a potom dodajte dvije žlice octa.

4

Stavite na štednjak, zagrijte na srednjoj temperaturi i kuhajte polako 20 minuta. Nakon toga, izvadite jaja i ostavite ih da se potpuno ohlade.

Kada su na dodir hladna, izvucite ih iz tkanina i uživajte!

5

Odmotavanje svakog jajeta bit će uzbudljivo kao otpakiravanje poklona – nikad nećete znati što će vas dočekati unutra! Može se dogoditi da se neka potpuno oslikaju, a druga slabije, ali to sve ovisi o ljuski jajeta i tkanini.

Pogledajte video za detaljne upute!

Izvor: Life Content
Foto: PrintScreen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu