Categories Vijesti o poznatima

OVO SU ZVIJEZDE HARRYJA POTTERA koje su nas prerano napustile

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Britanski glumac Robert Hardy, koji je imao iznimno dugu glumačku karijeru na filmu, u kazalištu i na televiziji, umro je u dobi od 91 godine, objavljeno je u četvrtak. U filmovima o Harryju Potteru igrao je Corneliusa Fudgea.

Sir John Hurt umro je u siječnju ove godine u dobi od 77 godina nakon dugotrajne borbe s rakom gušterače. Tijekom karijere duge šest desetljeća, Hurt je dva puta bio nominiran za Oscara, za uloge u filmovima “Čovjek slon” i “Ponoćni ekspres”. Mlađa publika pamti ga kao Mr. Ollivandera u seriji filmova o malom čarobnjaku Harryju Potteru.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

U siječnju 2016. godine svijet je napustio Alan Rickman. Glumac je bolovao od raka. Proslavio se u “Umri muški”, “Robinu Hoodu”, a njegova karijera doživjela je uspon kad je zaigrao profesora Snapea.

Richard Griffiths, svestrani britanski glumac koji je utjelovio antipatičnog i brutalnog ujaka Vernona Dursleya u filmovima o Harryju Potteru, umro je 2013. u 65. godini života zbog komplikacija nakon operacije srca.

Roger Lloyd-Pack umro je 2014. od raka u 69. godini života, a glumio je Bartyja Croucha iz Ministarstva magije.

Na Božić 2014. godine u napustio nas je David Ryall. Umro je u 80. godini, a iza sebe je imao bogatu glumačku karijeru, ali najpoznatiji je ostao po ulozi Elphiasa Dogea.

Fanovi serijala o malom čarobnjaku Richarda Harrisa pamte kao profesora Dumbledorea iz prva dva nastavka. Richard Harris preminuo je 2002. u 73. godini života od Hodgkinove bolesti.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: 100POSTO.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu