Categories Događanja

VIDIMO SE NA INTERLIBERU! Regionalna kraljica psihološkog trilera Iva Kolega na Interliberu

Hrvatska književnica Iva Kolega na ovogodišnjem će Interliberu, 16. studenoga u 13.30, zagrebačkoj publici predstaviti svoju drugu knjigu „Sjeme tame“. Razgovor s autoricom vodit će Sanja Sarnavka.

Roman “Sjeme tame” nadahnut je šokantnim, istinitim događajima, a zadarskoj autorici priskrbio je titulu regionalne kraljice psihološkog trilera.

Obiteljski dom mjesto je na kojem bismo se trebali osjećati slobodno, zaštićeno, voljeno i sigurno. Hrvatska autorica Iva Kolega vrsnim pripovijedanjem pokazat će vam kako se u njemu mogu oživotvoriti naši najgori strahovi i da zlo nema samo jedno lice.

Roman Sjeme tame prati živote petero članova naizgled uzorne hrvatske obitelji iz malog mjesta. Majci Iris vrijeme prolazi u održavanju kućanstva, brizi o malom sinu Luki, iščitavanjem crne kronike, ispijanju kave s prijateljicama, pokušajima da kontrolira živote dviju odraslih kćeri, iščekivanjima da joj se muž Saša vrati s posla ili brojnih ljubavničkih izleta. Strogi otac Saša uzdržava obitelj, pokušava spasiti ugroženo radno mjesto, a slobodno vrijeme provodi više s ljubavnicama nego sa suprugom i obitelji. Najstarija kći Diana odselila je u Njemačku s mužem i kćerkicom, koju je rodila u četvrtom razredu srednje škole i posve je otuđena od obitelji. Mlađa kćer Julija, gimnazijalka koja živi u drugom gradu, zaokupljena je modnim časopisima, izlascima i znatno starijim ljubavnikom.

Kad se u gradu pojavi serijski silovatelj, Iris će posumnjati da je njezin Saša monstrum koji po parkovima lovi mlade žene, ali ono što će otkriti podsjetit će je da čudovišta ne žive samo u tami mašte.

Međunarodni sajam knjiga Interliber održava se u Zagrebu od 12. do 17. studenoga 2019. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu