Categories Modne vijesti

Saša Maksimiljanović prvi put se predstavila ljubljanskoj publici prezentirajući komade iz aktualne kolekcije 3/33

Zagrebački brend MAKS po prvi put se predstavio na Ljubljana Fashion Weeku. Dizajn Saše Maksimiljanović već je dobro poznat ljubljanskoj publici s obzirom na to da se prodaje u srcu slovenskog glavnog grada. Modele iz kolekcije za aktualnu sezonu Saša je nadopunila komadima iz najnovije kolekcije nakita grčkih brendova Aumorfia i Ioanna Liberta. Različite nijanse crne međusobno su se izvrsno nadopunjavale u igri slojevitosti i dekonstrukcije te pokazale Sašino avangardno viđenje mode za nadolazeće hladne zimske dane.

Kolekcija naziva 3/33 osmišljena je iz 33 ideje, 33 crteža i 33 nijanse crne, a tri zajedničke smjernice koje se najviše ističu u ovoj kolekciji su priča boja, funkcionalnost dizajna i dosljednost – budi svoja. Svaka od tih smjernica zastupljena je u svakom detalju i komadu odjeće nove MAKS kolekcije. Premijerno je prikazana na pariškom CUBE showroomu, gdje je također zadobila izvrsne kritike. Bogata kolekcija sadrži multidimenzionalne kapute, majice, hlače, haljine, pletene veste i tunike. Radi se o modelima koji kombiniranjem daju modnu igru slojevitosti te donose vrhunski odnos spojivog s nespojivim, prozirnog s neprozirnim, mekanog s krutim, asimetričnog nesklada i modnog sklada. Materijali koji prevladavaju su prirodni, te u kolekciji prevladava pamuk, vuna, mako i keper.

Inače ne izlažem na tjednima mode jer nisam ljubitelj takvog vida prezentacije, ali Ljubljana je bila iznimka i jako sam zadovoljna sa svime. Organizacija, manekenke, lokacija, sve je bilo na nivou, bez nervoze i smireno. Prije par dana iz Grčke su stigle najnovije kolekcije nakita Aumorfia i Ioanna Liberta, koje su se idealno uklopile u aktualnu Maks kolekciju. Prezentirala sam samo dio svoje kolekcije i time zapravo predstavila presjek najprodavanijih modela. Dekonstrukcija, spajanje nespojivog, crna boja i slojevitost odlike su mog dizajna koji je iznimno nosiv, ali i pomalo avangardan“, objasnila je Saša Maksimiljanović, dizajnerica i vlasnica brenda Maks.

Aktualna kolekcija Maks u prodaji je u koncept-dućanu Hysteria u Teslinoj 9 u Zagrebu, u Bura DesignStoreu u Rijeci, Pentlja Concept Storeu u Ljubljani, Supermarketu i Electryclady Land Designu u Beogradu, u Studiju 183 u Berlinu, te na britanskom webshopu erebusstyle.com. U Londonu je prošloga tjedna održan i popup store Erebus Collective, na kojem je upravo ova Maks kolekcija rasprodana u svega nekoliko dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu