Categories Noviteti

ISTRAŽIVANJE TVRDI da su, ako slušate pjesme Justina Biebera, šanse da ste psihopat poprilične

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Glazba je stvar subjektivnog ukusa. Ne kažemo da je nešto loše slušate li Justina Biebera, ali ima znanstvenih dokaza koji podupiru tvrdnju da, ako vam je Biebs drag, vjerojatno imate psihičkih problema.

Na žalost svih odanih fanova kanadske zvijezde, “Washington Post” prenosi samo čiste znanstvene činjenice. A u njih, nadamo se, još uvijek ne sumnjamo.

Kada u filmovima u jednom kadru žele prikazati da čudovište ima ljudsku stranu, rekao je Pascal Wallisch, profesor psihologije na Sveučilištu u New Yorku, redatelji puste određenu vrstu glazbe. Imamo Beethovena u “Paklenoj naranči” ili Mozarta u filmu “Kad jaganjci utihnu”.

Wallisch i Nicole Leal, također sa Sveučilišta u New Yorku, istraživali su može li se skolonost određenim glazbenim žanrovima povezati s psihopatijom, poremećajem osobitosti koji karakteriziraju manipulativnost i nedostatak empatije.

Gotovo 200 studenata psihologije s NYU-a dobilo je upitnik kojim se utvrđivala njihova razina psihopatije. U njemu su se nalazile i tvrdnje poput: “Za mene je ispravno sve za što mogu proći nekažnjeno” ili “Ljubav je precijenjena.”

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu