Categories Novosti

OVO JE TAJNA POMOĆU KOJE možete odgajati djecu s ljubavlju

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Ubrzani životni tempo uvelike utječe na odnos djece i roditelja. Svakodnevnih obveza je puno, zbog čega roditelji ponekad ne stignu pokazati djetetu koliko ga vole. Ali to ne smije biti razlog da je tako i to se ne smije događati ako pokraj sebe želite imati sretno dijete koje će biti uspješno u životu.

Kao i za sve drugo u životu, tako i za roditeljstvo uvijek postoji način da se djetetu pokaže ljubav, a u nastavku vam donosim neke od njih.

Odgajajte svoje dijete uz puno ljubavi i razumijevanja jer odgajanje djeteta uz batine, deranje i kazne nije potrebno, ali nije niti pozitivno učinkovito, a jedino što djetetu ostaje od takve vrste odgoja jesu frustriranost i strah.

Stvaranje rutine

Odgajajte dijete tako da mu pokažete određene vještine zbog kojih će odrasti u zadovoljnu i sposobnu osobu i stvorite mu rutinu. Pokažite djetetu da se brinete o njemu i da ga volite tako da mu objasnite što nije dobro na miran, ali čvrst način koji uvijek treba biti pun ljubavi.

Dijete savršeno primjećuje kada u razgovoru s njim gledate u računalo ili mobitel i kada ste odsutni i zato to nemojte raditi! Razgovarajte s djetetom tako da ga gledate u oči i da ga slušate. Koliko god nije uvijek moguće posvetiti mu svu pažnju, ipak odredite vrijeme u danu koje će biti namijenjeno samo djetetu i vama, a tada u tim trenucima sve obveze i posao stavite sa strane.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu