Categories HOME

OVO JE JEDINI ISPRAVAN NAČIN kako u kući vaš hladnjak mora biti složen

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Hladnjak je vjerojatno jedan od najgenijalnijih izuma svih vremena iako je podcijenjen i uzimamo ga zdravo za gotovo – no kako bismo inače imali uvijek dovoljno razne hrane na dohvat ruke?

Ipak, i tu smo lijeni – dođemo s tržnice ili iz dućana, otvorimo ga i ubacimo ono što smo kupili unutra, nerijetko bez razmišljanja o tome što bi trebalo gdje stajati. Vjerovali ili ne, to je izuzetno važno, pa vrijedi poslušati savjete stručnjaka.

Gornja polica – zapakirane namirnice, lubenica, grožđe, suhomesnati proizvodi i sl… Imajte na umu da je to drugo najhladnije mjesto u hladnjaku.

Srednje police – mlijeko, jaja, skuhani ostaci ručka ili večere, voće i orašaste plodove. Na tom dijelu hladnjaka temperatura je najstabilnija i ima najmanje vlage.

Dno hladnjaka – tu je najhladnije, ali ima i najviše vlage, stoga taj dio rezervirajte za povrće, salatu i namirnice kojima vlaga dobro dođe da ostanu dulje svježe.

Vrata – u vratima hladnjaka, a to je najtopliji dio, čuvajte maslac, mekane sireve na vrhu, a pića u donjem dijelu vrata.

I to je to – hrana će vam duže ostati svježija, a sve će biti optimalne temperature.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu