Categories Prehrana i dijete

Nekoliko začina pomoću kojih možete regulirati i smanjiti tek

Svi želimo izgubiti na težini, to je sigurno. Kako bi to postigli, preskačemo obroke ili idemo u teretanu. Međutim, pravilna prehrana i pravilan fitness režim mogu vam pomoći da se riješite viška kilograma. Jeste li znali da postoji nekoliko namirnica koje mogu sagorijevati masti u vašem tijelu? Na primjer, kurkuma, češnjak i cimet su popularni začini za mršavljenje. U nastavku provjerite zdrave začine uz pomoć kojih možete smanjiti apetit…

Crvena paprika

Pikantna crvena paprika sadrži kapsaicin, spoj koji ubrzava metabolizam tijela. Ovaj spoj povećava tjelesnu toplinu koja pak sagorijeva masne naslage. Ovaj zdravi začin kontrolira apetit i želju za slanom, slatkom i masnom hranom.

Češnjak

Ovaj zdravi začin potiskuje apetit jer šalje signal u mozak da je želudac pun. Pomoću ovog začina, osjećat ćete se punije i sagorijevati kalorije. Češnjak je također dobar za srčane bolesnike jer sprječava stvaranje krvnih ugrušaka i povećava cirkulaciju krvi.

Chili

Chili je jedan od zdravih začina koji može kontrolirati apetit tako što ćete se osjećati punije. Štoviše, smatra se začinom koji spaljuje masnoće.

Cimet

To je jedan zdrav začin koji sagorijeva masne naslage u tijelu, a također kontrolira glad. Cimet također povećava metabolizam tijela, smanjuje loš kolesterol i čisti arterije.

Foto: Andra Ion / Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu