Categories Vjenčanje

OVO SU ZNAKOVI koji govore da ste spremne za udaju i brak!

Brak i dalje predstavlja san velikog broja žena, no kako procijeniti jeste li stvorene za udaju, ili ste ipak jedne od onih koje više vole kroz život ploviti same (što je sasvim legitiman životni izbor)?

Stvar je, naravno, samo u vašoj glavi, pa evo pet pitanja koja si trebate postaviti kako bi si razbistrili misli i donijeli odluku koja je ispravna za vas:

Činite li ga boljom osobom? – Svaki će vam stručnjak za veze reći kako partneri u ljubavnoj vezi prije svega moraju biti i iskreni prijatelji. Veza u kojoj ljudi nisu prijatelji svodi se samo na uživanjem u njezinim fizičkim aspektima, a to nije temelj za iole dugoročniju budućnost. Kao što za prijatelje birate ljude koji vas čine sretnijima, samopouzadnijima i sigurnijima, na isti način trebate pristupiti odabiru partnera.

Je li vam „dovoljno” dovoljno dobro? – Skromnost i spartanski pristup načelno su sasvim poželjne vrline, ali ne i u vezi. Ne postoji ništa gore od partnera koji se zadovoljava s dovoljnim. Kad traže životne partnere, i muškarci i žene traže nekoga tko će ih tjerati da budu bolji, uspješniji i sretniji, a ne samo zadovoljni i sretni onim što sad imaju. Osoba koja nema potrebu poboljšavati sebe i tjerati se na više i bolje neće to činiti niti vašoj vezi.

Jeste li obiteljski tip? – Kad bismo pitali muškarce koje su najpoželjnije kvalitete koje traže u žena, velika bi većina u sam vrh zasigurno stavila „obiteljski tip” ili nešto slično tome. Možda vaša buduća obitelj neće biti jako bliska, ali sklonost mirnom i ugodnom obiteljskom druženju u okružju toplog doma svakako puno govori o vašoj spremnosti za udaju i osnivanje vlastite obitelji.

Možete li se stvarno obvezati na „zauvijek”? – Brojni muškarci i žene svakodnevno ulaze u raznorazne veze zbog cijelog niza razloga, a neki od njih i godinama ostaju u takvim vezama, a da niti u jednom trenutku gledajući svog partnera ili partnericu ne pomisle da je to – to. Drugi će, pak, dati sve od sebe da se natjeraju da budu sretni i ispunjeni u vezama, ali će si tek u najintimnijim trenucima, svladani težinom vlastite savjesti, priznati kako to nije prava stvar. Stoga razmislite…

Znate li (dobro) kuhati? – Žene koje kuhaju, posebice one mlađe, već neko vrijeme nisu bogomdane, budući da sve djevojke, zbog ubrzanog stila života, sve preuzimaju obvezu kuhanja u obitelji. Iako zvuči seksistički, treba biti realan i reći da je kuhanje još uvijek iznimno poželjna karakteristika koju muškarci traže u žena. Je li uzrok tome još uvijek snažno patrijarhalističko društvo ili činjenica da bi većina frajera do kasnih tridesetih umrla od gladi da im mame ne kuhaju – ne znamo, iskreno.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu