Categories Seks

LOŠ SEKS PRVI PUT i nije tako loša stvar

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Jeste li ikad doživjeli loš prvi seks s novim partnerom, što vas je potaknulo na to da razmislite o tome ima li uopće nade za vašu vezu ako stvari od samog početka ne slute na dobro?

Nemojte se bojati – nedavno provedena studija pokazala je da je šest od desetak Amerikanaca priznalo da im je prvi seks s novim partnerom bio užasan, a to se zapravo smatra dobrom viješću.

Oko 2 000 osoba ispitano je o njihovom seksualnom samopouzdanju i tome što uopće smatraju odrednicama dobrog ili lošeg seksa.

Definicije su, dakako, bile subjektivne, no 48 % ispitanih navelo je da je glavna karakteristika lošeg seksualnog susreta nemogućnost postizanja orgazma.

Ispitanike to nije spriječilo da osjete seksualno uzbuđenje prije samog odnosa s novim partnerom, što je potvrdilo njih 69 % posto. Pritom neki od njih i dalje osjećaju nervozu zbog nesigurnosti u vlastiti izgled i svoju sposobnost da zadovolje partnera.

Ovakve statistike samo naglašavaju kaotičnu mješavinu emocija koje se pojavljuju prije samog čina i uvelike određuju njegovu uspješnost. Zanimljivo je da je 50 % ispitanih izjavilo da su spremni u krevet uključiti i seksualnu igračku kako bi si “popravili prosjek” i distancirali se od neugodnih emocija. Ta taktika preporučuje se ne samo kako bi poboljšala izvedbu nego i komunikaciju između partnera.

Studija nas uvjerava u činjenicu da je loš seks baza za eksperimentiranje i poticaj na još – a to nije nešto što bi nam trebalo teško pasti. Takve se stvari rješavaju metodom pokušaja i pogreške, a količina i kvaliteta komunikacije koju pritom ne možemo izbjeći koristit će nam i u drugim sferama života – bez sumnje.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu