Categories Stvarni život

TOP 3 SAVJETA za dugu i sretnu vezu

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Mitovi o vezama mogu ih često pokvariti, a jedna od zabluda koje se stalno provlače jest ta da parovi moraju biti sretni cijelo vrijeme. Očito, to nije realno. Ako smatrate da je vaš partner nesretan, možete imati osjećaj da je kraj svijeta ili kraj vašeg odnosa, no to ne mora biti tako.

Kad shvatite da je vaš partner nesretan, ovo su tri najbolja načina na koja ćete to zajednički riješiti:

Budite izravni – ako se bolje osjećate u izravnom razgovoru, sjednite i pitajte ih izravno postoji li nešto o čemu žele pričati i možete li vi nešto napraviti kako bi se oni osjećali bolje. Takav jednostavan i iskren pristup može učiniti čuda jer će im pokazati da ste intuitivni, brinete se za njih i želite im pomoći u rješavanje njihovih problema.

Otvorite razgovor za prijedloge – ako provodite puno vremena sa svojim partnerom, vjerojatno imate zajednička maštanja – što biste učinili s milijun dolara, što biste se promijenili ili koja slavnu osoba bi htjeli biti. To je dobro i za razgovor o tome što vas čini nesretnima. Pitajte ih što bi mogli – realno – napraviti kako bi poboljšali vaš život u cjelini. Ako im je ugodno i pričate hipotetski, vjerojatnije će se otvoriti.

Tada ćete možda moći implementirati tu promjenu ili ili jednostavno saznati što ga/ju muči. Ali pazite, možda ćete čuti i nešto što vam se ne sviđa. Zapamtite, nemojte imati obrambeni i svađalački stav i vjerojatnije je da će vaš partner biti otvoreniji.

Pokušajte sve sagledati kroz njihove oči – svi smo ponekad nesretni, a vaš partner će se prije otvoriti, ako misli da ste u istom ‘raspoloženju’. Sljedeći put kad niste dobre volje ili imate loš dan, pokažite im to kako biste izgradili otvoreniju vezu.

Kad otvoreno razgovarate, možete ih upitati što ih muči i što se događa. Neka ton bude nježan i nemojte ih optuživati kako biste im pokazali da ih razumijete i daje ono što osjećaju normalno i uobičajeno.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu