Categories Stvarni život

NAUČITE KAKO I ŠTO PRIJE izliječiti slomljeno srce

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Ako partner nikad nema vremena za vas, i pokazuje da mu nije stalo, imajte na umu da ljubav neće biti dovoljna i nemojte dopustiti da vas prekid veze uništi.

Svi smo doživjeli barem jedan prekid veze u životu i preživjeli smo iako se u trenutku prekida čini da se nikad nećemo oporaviti. Važno je imati na umu da vrijeme čini svoje. Također, iz svakog prekida ponešto možemo naučiti, prije svega o sebi.

Evo nekih od najboljih odgovora iz ankete na tu temu na stranici Reddit:

1. Naučila sam da moram prestati stavljati sebe na zadnje mjesto u nadi da će me netko drugi postaviti na prvo.

2. Bolje je biti sam nego s krivom osobom.

3. Nemojte ulaziti u odnos s nekim tko bi vam “mogao biti” partner, nego s nekim tko to jest.

4. Nemojte ignorirati znakove upozorenja. Imala sam ih više tijekom veze s bivšim partnerom, kad bi pokazao da bi izabrao bilo što drugo umjesto mene, na primjer slanje poruka prijateljicama dok bismo bili zajedno, iako sam mu rekla da mi je to neugodno, ali bih mu svaki put odlučila vjerovati, jer sam ga voljela, a ljubav pobjeđuje sve, zar ne? No kad ti netko pokaže kakav jest, vjeruj tome. Prava osoba neće te dovesti u tu situaciju, kako piše Lindsyeg.

5. Ako netko želi biti s vama, jednostavno će biti. Istina, kad kažu da su zauzeti zbog posla, ili obveza na faksu, vjerojatno ne lažu baš svaki put, ali ako doista žele provesti vrijeme s vama, naći će ga. Stoga nemojte sjediti i nadati se da će biti drukčije kad završi taj projekt, ili kad diplomiraju, jer u 99 posto situacija neće, kako kaže x_aceofspades.

6. Odlazak ponekad ne znači i odustajanje. Nekoć sam vjerovala da odlazak znači odustajanje te da se sve može riješiti razgovorom i time da se boriš da uspije. No vrijedi naučiti prepoznati razliku između onoga što je mrtvo i ne zaslužuje da ulažete energiju u to i onoga za što se vrijedi boriti, kako piše MuffinBottomTop.

7. Prije svega, naučite voljeti sebe. Ljubav druge osobe bilo kad se može ugasiti, iz tisuću različitih razloga. Zbog toga, ako još niste, krenite na put ljubavi prema sebi. Vi ste i doslovno jedina konstanta u vašem životu i to kako volite sebe odražava se na kvalitetu vaših veza i vašu sreću, kako piše SammyJC22.

8. Nemojte se vraćati na potopljeni brod. To što ste proveli neke godine zajedno ne znači da možete obnoviti odnos i da će funkcionirati. Ako ste zaključili da je vrijeme krenuti dalje, a još razmišljate o nekim situacijama iz bivše veze, dajte si vremena da raščistite stvari, ali radije krenite prema naprijed umjesto da smišljate razloge zbog kojih biste trebali ostati, potpisuje Salthyhoth.

9. Nemojte izgubiti sebe ako vas povrijede. Nemojte postati loša osoba zato što su vas povrijedili, ostanite iznad toga. Budite dobri, volite ljude oko sebe i imajte na umu tko ste. Nemojte dozvoliti da vas unište, kako kaže Pugblep.

10. Možete voljeti nekoga svim srcem, kao i on vas, no to ne znači da vam je suđeno da ostanete zajedno. Vaši planovi i ciljevi moraju se uskladiti da biste mogli raditi na vezi, u protivnom, samo ljubav neće biti dovoljna, kako tvrdi MajesticLilFruitcake, a prenosi 24sata.

IZVOR: N1.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu