Categories Stvarni život

Evo zbog čega je jako dobro da prije ulaska u vezu budete prijatelji

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Kolumnistica i savjetnica za veze i odnose April Masini navodi sedam razloga zašto je dobro s nekim biti prijatelj prije nego što započnete ljubavnu vezu:

1. Već dosta znate jedno o drugome

Upoznali ste se već na poseban, dublji način, a poznate su vam i činjenice o životu te osobe, njihove kvalitete i mane, želje i hobiji, a znate i što sve on ili ona voli i ne voli, kako kaže Masini. Dodaje i da ponekad veza koja je prije bila prijateljstvo nosi i manje rizika.jer već znate kakva je osoba s kojom započinjete vezu.

2. Upoznati se s partnerovim životom i navikama

Masini kaže i da je dobro što već znate kakav je njihov život na dnevnoj bazi, posao, obitelj i interesi.

“Ne morate stalno ulagati u odnos s nekim s kim hodate i pitati se je li doista onakva osoba kakvom se predstavlja”, kaže Masini.

3. Možete izbjeći neugodnosti koje se mogu dogoditi kad partnera upoznajete s obitelji i prijateljima

Ne morate ga/ju upoznati s prijateljima i obitelji i odraditi te često neugodne, stresne susrete jer je prijatelj s kojim ste počeli izlaziti već netko tko je poznat vašem društvenom krugu i vi u njegovom, kako tvrdi Masini.

4. Ako imate djecu, i ona će biti manje pod stresom ako počnete izlaziti s nekim koga već poznaju

A ako oboje imate djecu, velike su šanse da vam se i djeca dobro poznaju. To može pomoći da nova ljubavna veza na početku bude manje napeta i stresna za vas i vama drage ljude, kako kaže Masini.

“Upoznavanje djece jedan je od najvećih izazova kada izlazite s roditeljem. Ali ako ste najprije prijatelji, vaša se djeca vjerojatno međusobno poznaju i situacija je za njih manje komplicirana ili dramatična”, dodala je.

5. Možda ste već prošli kroz neka teška vremena zajedno

Možda već znate kako se međusobno podržavati u teškim situacijama.

“Kad počnete izlaziti s nekim, možda ćete se pitati što će misliti kad vas vide u “lošem izdanju”, kad nemate make-up i odjeću za van ili nakon uzrujavanja i plakanja zbog svađe s mamom ili prijateljicom”, objasnila je Masini.

6. Možete preskočiti nespretne faze upoznavanja

Upoznavanje s nekim može biti zabavan i informativan proces – ali ako ste već prijatelji, možete ubrzati taj proces, preskočiti neke tipične probleme i odmah početi učiti više jedno o drugome na dubljoj razini.

“Već znate dosta o partneru, pa ne morate s tom osobom provesti tri ili  šest mjeseci prije nego ga počnete stvarno upoznavati”, objasnila je.

7. Već ste imali vremena izgraditi povjerenje, što je temelj za svaki zdrav odnos

Imali ste dovoljno vremena upoznati se i uspostaviti odnos povjerenja, objasnila je Masini za Insider koja dodaje da se, ako ste počeli s prijateljstvom, vas dvoje vjerojatno već možete osloniti jedno na drugo.

IZVOR: 24SATA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu